ISTORIC! România A CUCERIT două MEDALII la Campionatul European!

Marian Popovici   
în Stiri sportive
07/03/2015, 21:19
ISTORIC! România A CUCERIT două MEDALII la Campionatul European! GALERIE FOTO

UPDATE 21:15 / ISTORIC! Marian Oprea încununează ziua perfectă a României la Campionatul European de Atletism Indoor de la Praga cu o nouă medalie. “Struţul” a cîştigat medalia de bronz în proba de triplusalt de la CE de Atletism cu o săritură de 16,91 metri reuşită din a doua încercare. Este rezultatul sezonului pentru Oprea, care reuşeşte o nouă medalie de bronz după 4 ani la campionatele europene.

Nelson Evora din Portugalia a cîştigat aurul european cu 17,21 metri. Spaniolul Pablo Torrijos (17,04 metri) a obţinut argintul european. Este o zi memorabilă pentru România, care obţine două medalii de bronz la europenele de atletism, ramură în care performanţele au cam lipsit în ultimii ani. Florentina Marincu şi Marian Oprea sînt speranţele României pentru Olimpiada de la Rio din 2016, însă concursul de acolo va fi mult mai dur.

*******************************************************

Performanţă superbă pentru Florentina Marincu la Campionatul European de Atletism în sală de la Praga. Florentina a cîştigat medalia de bronz în proba de săritura în lungime. O altă româncă, Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4. 

Marincu a sărit 6,79 metri, distanţă care i-a asigurat medalia de bronz. Ivana Spanovic a cîştigat aurul (6,98 metri) şi  Taroum Moguenara a încheiat pe locul doi cu 6,83 metri. Este prima medalie pentru România la atletism după 4 ani de pauză. În anul 2011, Marian Oprea lua bronzul al Campionatul European Indoor de la Paris, la triplusalt.

 

Închide ×