Sport

Istoric! Prima femeie antrenor din istoria NBA, învinsă de LeBron James. Video

31.12.2020 | 15:23
Istoric Prima femeie antrenor din istoria NBA invinsa de LeBron James Video
ADVERTISEMENT

Meciul din NBA dintre San Antonio Spurs și Los Angeles Lakers a consemnat o premieră istorică pentru NBA, gazdele fiind conduse de prima femeie antrenor din liga nord-americană.

Becky Hammon s-a aflat la conducerea formației texane după ce principalul Gregg Popovich a fost eliminat în repriza secundă din cauza protestelor.

ADVERTISEMENT

Partida a fost câștigată de campionii en-titre, LA Lakers, scor 121-107, LeBron James fiind cel mai bun jucător de pe teren cu 26 de puncte.

NBA a înregistrat o premieră istorică: prima femeie antrenor din liga nord-americană

Debutul oficial al primei femei antrenor din istoria NBA a fost stricat de cel mai bun baschetbalist al momentului, LeBron James stabilind un record. În ziua în care a împlinit 36 de ani, starul lui Lakers a ajuns la o mie de meciuri cu cel puțin zece puncte înscrise.

ADVERTISEMENT

”Evident, e un moment uriaș, substanțial. Încerc să nu mă gândesc la asta pentru că poate să fie copleșitor. N-am avut timp să reflectez la asta, nici nu m-am uitat la telefon”, a declarat Becky Hammon la finalul întâlnirii.

Născută în Rapid City, South Dakota, Becky Hammon a evoluat în WNBA, liga feminină nord-americană, pentru echipele New York Liberty și San Antonio Stars. Ea a ajuns în staff-ul lui San Antonio Spurs în 2014, fiind prima antrenoare secundă din istoria NBA.

ADVERTISEMENT

”Chiar și când Popovich e antrenor principal, ea se mișcă repede. Ne spune ce trebuie să facem în apărare, ce scheme ofensive să executăm. Când am văzut-o în prim-plan, m-am gândit că ar fi extraordinar să câștigăm meciul pentru ea”, a spus starul lui San Antonio, DeMar DeRozan.

Baschetbalistul american LeBron James și-a prelungit de curând contractul cu Los Angeles Lakers. Vedeta echipei din California a semnat o înțelegere valabilă până în 2023 și va câștiga un salariu astronomic. James va câștiga 39 de milioane de dolari americani în stagiunea 2020-2021. În următorul sezon, salariul său va crește la 41 de milioane, urmând ca în 2022-2023 să câștige 44 de milioane!

ADVERTISEMENT

Însă, Giannis Antetokounmpo a semnat cel mai mare contract din istoria NBA, în valoare de 228,2 milioane de dolari, echivalentul a 187 de milioane de euro. Atât va încasa în următorii cinci ani baschetbalistul grec de origine nigeriană, la echipa Milwaukee Bucks.

ADVERTISEMENT