ADVERTISEMENT
Cele mai citite

ISTORIC! Real Madrid şi-a vîndut numele stadionului

Real Madrid îşi schimbă numele stadionului! Deşi s-a vorbit că se va numi Microsoft, apoi Coca-Cola, pînă la urmă a cîştigat o altă firmă puternică....
Autor: Adrian Căpriţă | 28.01.2015 | 19:49

Real Madrid îşi schimbă numele stadionului! Deşi s-a vorbit că se va numi Microsoft, apoi Coca-Cola, pînă la urmă a cîştigat o altă firmă puternică.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Abu Dhabi, iar după finalizarea modernizării stadionului arena se va numi Abu Dhabi Bernabeu! Astfel, s-a renunţat la Santiago pentru a pune numele sponsorului. Conform presei din Spania, pentru această schimbare Real Madrid va încasa aproape 20 de milioane de euro pe an din partea arabilor pe o perioadă de 20 de ani! Astfel, madrilenii au garantate 400 de milioane de euro!

Banii schimbă istoria

Numele uneia dintre cele mai cunoscute arene de fotbal din lume a fost deschisă în 1947 şi i-a purtat numele fostului preşedinte al clublui, Santiago Berbaneu Yeste.

ADVERTISEMENT

A găzduit unele dintre cele mai importante meciuri din istoria fotbalului, printre care patru finale de Cupa Campionilor şi finala Campionatului Mondial din 1982.

Investiţia de 400 de milioane de euro făcută de arabii de la Abu Dhabi este una dintre cele mai bănoase din istorie, cu ajutorul căreia vechea arenă va fi modernizată şi galacticii vor avea un stadion mult peste cel al rivalilor de la Barcelona. 

ADVERTISEMENT

bernabeu-stadium-estadio

Nu sînt primii care vînd numele

Faptul că arena lui Real Madrid se va numi după un sponsor nu este o premieră. La fel au procedat şi echipe mari din Premier League, precum Arsenal şi Manchester City.

ADVERTISEMENT

Londonezii şi-au denumit noul stadion Emirates, după compania de zbor, la fel cum a făcut şi City, cu Etihad. Mai mult, şi Bayern Munchen are numele arenei după un sponsor, Allianz Arena.

ADVERTISEMENT

 

81.044 locuri are “Santiago Bernabeu”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!