Sport

Istorie în drift! Prima femeie care câștigă o etapă din Campionatul Național

O nouă pagină de istorie a fost scrisă la Campionatul Național de drift! Prima femeie care a câștigat o etapă!
20.05.2024 | 16:00
Istorie in drift Prima femeie care castiga o etapa din Campionatul National
Istorie în drift! Prima femeie care câștigă o etapă din Campionatul Național
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de fani au asistat, în weekend, la Arena Națională, la deschiderea Campionatului Național de Drift, care a produs și o surpriză de proporții. Natalia Iocsak a devenit prima femeie care câștigă o etapă în această competiție.

Istorie în drift! Prima femeie care câștigă o etapă din Campionatul Național

Tânăra din Baia Mare, care va împlini 21 de ani la sfârșitul lunii iulie, a dat toate calculele peste cap la runda care a strâns 74 de piloți din 5 țări. A fost un moment istoric, însă pentru Natalia pare drumul normal, având în vedere că acum doi ani a devenit campioană la Pro2 în Drift Kings.

ADVERTISEMENT

Pe locul 10 în calificări, dintr-un total de 35 de piloți profesioniști, Natalia a avut un parcurs impecabil și i-a eliminat, pe rând, în drumul spre trofeu, pe Nikolay Bachvarov, Mikloș Laszlo, Yordan Mladenov și pe Gabi Imre jr în finală. În finala mică victoria i-a revenit lui Ivan Ivanov, care l-a învins pe conaționalul său Yordan Mladenov.

„Am visat de când eram mică la acest moment. Acum câteva zile abia am pus motorul pe mașină, am avut probleme cu mașina de concurs toată săptămâna, dar parcă totul s-a schimbat la battle-uri. Totul a mers perfect. Sunt extrem de fericită”, a spus Natalia.

ADVERTISEMENT

Peste 30.000 de cai putere în jurul Arenei Naționale!

Fanii prezenți au avut parte de o atmosferă incredibilă la Arena Națională, peste 30.000 de cai putere făcând spectacol de-a lungul celor trei zile de competiție.

Pe lângă derapajele controlate la cel mai înalt nivel, organizatorii au avut și o surpriză pentru miile de spectatori: cascadorii realizate de piloți profesioniști, show de drift în care nu au lipsit cauciucurile colorate sau locuri special dedicate pentru copii.

ADVERTISEMENT

Pentru RoDrift, etapa de la Arena Națională a fost o ediție aniversară, organizația sărbătorind 10 ani de la primul eveniment.

Dacă la divizia Pro victoria i-a revenit Natailei Iocsak, la SemiPro, acolo unde de asemenea s-au înscris aproape 40 de piloți, s-a impus bulgarul Eduard Didenko după o victorie în fața debutantului Cristian Tauru, un tânăr promovat de la Clasa Street. În lupta pentru locul 3, battle-ul dintre Rareș Onciuleanu și Gabriel Sîrbu a fost câștigat de primul dintre aceștia.

ADVERTISEMENT

Următoarea etapă din campionat va avea loc pe 14-15 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureș. Anul acesta programează un total de 5 runde, celelalte trei urmând să aibă loc la Cornu în Prahova, pe Transrarău în Suceava și în Piața Constituției din Capitală.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României