Cele mai citite

Istorie în Turneul celor 4 Trambuline! Kamil Stoch este al doilea om care câştigă toate cele 4 etape!

Kamil Stoch a devenit al doilea săritor din istorie care câştigă toate cele 4 etape din Turneul Celor 4 Trambuline. Sven Hannawald a fost singurul săritor care a reuşit această performanţă.
Autori: Claudia Mîţoi, Marian Popovici | 06.01.2018 | 20:17
Istorie în Turneul celor 4 Trambuline! Kamil Stoch este al doilea om care câştigă toate cele 4 etape!

Polonezul Kamil Stoch scrie istorie. A câştigat Turneul celor 4 Trambuline cu victorii în toate cele 4 etape. Dublul campion olimpic de la Soci a câştigat şi la Bischofshofen, fiind primul săritor de la Sven Hannawald, care reuşeşte această performanţă.

Stoch a acumulat 1108 puncte după victoriile de la Oberstdorf, Garmish, Innsbruck şi Bischofshofen. Pe locul secund a venit Andy Wellinger, iar pe locul 3 s-a clasat norvegianul Anders Fannemel. 

Stoch, principal favorit la Jocurile Olimpice 

Ultima dată o astfel de performanţă a fost reuşită în anul 2002 de Sven Hannawald. Săritorul german devenea primul om care câştigă toate cele 4 etape ale turneului în acelaşi sezon, la a 50-a ediţie. 16 ani mai târziu, Stoch a reuşit aceeaşi performanţă.

Kamil Stoch este acum mare favorit la câştigarea medaliilor de aur de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. Cu doar 34 de zile până la startul competiţiei, polonezul este în formă maximă şi poate să îşi apere cele două titluri olimpice obţinute la Soci. 

Clasament Turneul celor 4 Trambuline:


 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!