Fotbal intern

Istvan Kovacs a făcut praf ultimul FCSB – Universitatea Craiova arbitrat: penalty neacordat pentru olteni și l-a umilit pe Florinel Coman. VIDEO cu greșelile

08.03.2020 | 09:15
Istvan Kovacs a facut praf ultimul FCSB  Universitatea Craiova arbitrat penalty neacordat pentru olteni si la umilit pe Florinel Coman VIDEO cu greselile
ADVERTISEMENT

Cel mai încins meci al startului de sezon din play-off, FCSB – Universitatea Craiova, va fi condus la centru de Istvan Kovacs, un arbitru de care se leagă o întâlnire cu scântei dintre cele două formații jucată în septembrie 2019 în Bănie.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 16.00 este cota pentru ”1 pauză/x final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a făcut praf ultimul FCSB – Universitatea Craiova arbitrat

La mijlocul lunii septembrie, Victor Pițurcă pierdea pentru prima oară un meci de debut într-un mandat la Craiova. Oltenii erau învinși pe ”Ion Oblemenco”, scor 1-0, de FCSB, într-un meci condus la centru de Istvan Kovacs.

La nici șase luni distanță de la acel meci, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca Istvan Kovacs să arbitreze derby-ul etapei secunde din play-off.

ADVERTISEMENT

În meciul din sezonul regulat, ”centralul” din Carei a arătat nu mai puțin de 9 cartonașe galbene și a fost protagonistul unor faze extrem de controversate de-a lungul întâlnirii.

Episodul ”Dispari, Dispari”

Nu trecuseră nici 10 minute din Universitatea Craiova – FCSB, iar între Istvan Kovacs și vedeta celor din Capitală, Florinel Coman, a izbucnit deja un uriaș conflict.

ADVERTISEMENT

În minutul 9 al partidei de pe ”Ion Oblemenco”, Florinel Coman cade în careul oltenilor și cere penalty, însă nu primește decât un galben de la Istvan Kovacs.

Iritat că a primit avertizarea din partea centralului, Florinel Coman a avut un dialog incredibil cu arbitrul Kovacs. Convins că a fost faultat de Renato Kelic, Coman l-a întrebat pe oficialul partidei: ”A fost asta simulare?” Replica lui Kovacs nu s-a lăsat mult așteptată. Acesta i-a replicat scurt jucătorului de la FCSB: ”Dispari!”

ADVERTISEMENT

Dialogul dintre Florinel Coman și Istvan Kovacs a fost surprins de camerele televiziunii care a transmis partida. VIDEO CU MOMENTUL COMAN – KOVACS.

Kovacs, scuze oficiale pentru cuvintele adresate lui Coman

Ulterior evenimentului de la Craiova și a incidentului cu Florinel Coman, arbitrul a ieșit public și și-a cerut scuze pentru cuvintele sale.

”Cuvintele pe care le-am folosit nu au fost cele adecvate şi cele care sunt recomandate de Comisia Centrală a Arbitrilor. Comportamentul meu nu a fost unul abuziv, dar recunosc că am greşit. Îmi cer scuze faţă de jucător pentru cuvintele rostite.

Am greşit, sunt om, am cedat presiunii partidei. Este prima dată când mi se întâmplă acest lucru şi, cu siguranţă, va fi şi ultima oară. Sper ca arbitrii tineri să ia doar lucrurile pozitive din comportamentul meu, nu părţile negative”, a spus Istvan Kovacs pentru frf.ro.

Craiova, dezavantajată de Kovacs cu FCSB

La rândul ei, Universitatea Craiova a avut și ea de protestat la adresa arbitrajului lui Istvan Kovacs din derby-ul cu FCSB.

În minutul 57, Andrei Ivan trebuia să obțină o lovitură de la 11 metri. Atacantul a scăpat spre poarta roş-albaştrilor. În încercarea de a-l deposeda, Iulian Cristea l-a atins la nivelul picioarelor, iar Ivan a căzut în careu. VIDEO FAZA INCRIMINATĂ DE OLTENI.

În ciuda protestelor gazdelor, Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. La finalul meciului de pe Ion Oblemenco, Ivan l-a acuzat pe Kovacs, susținând că echipa sa trebuie să beneficieze de o lovitură de pedeapsă.

”Ne simțim foarte rău, au avut doar un șut pe poartă, ne doare această înfrângere. Noi am avut ocazii mult mai clare, am avut și un penalty care nu a fost acordat. Eu i-am luat fața lui Cristea și el mi-a dat peste picioare. Tușierul a spus că nu a văzut.”

  • 15 meciuri a arbitrat Istvan Kovacs în sezonul 2019-2020 de Liga 1
  • 93 de cartonașe galbene și 2 roșii a acordat Kovacs în cele 15 meciuri
ADVERTISEMENT