Fotbal international

Istvan Kovacs a fost promovat de UEFA în categoria Elite! România are doi arbitri la cel mai înalt nivel

14.12.2019 | 09:21
Istvan Kovacs a fost promovat de UEFA in categoria Elite Romania are doi arbitri la cel mai inalt nivel
ADVERTISEMENT

Arbitrul Istvan Kovacs a fost promovat de UEFA în categoria Elite și va conduce din primăvară cele mai importante întâlniri la nivel continental.

Istvan Kovacs a fost promovat de UEFA în categoria Elite

După ce UEFA a luat decizia de a-l promova pe Istvan Kovacs în categoria Elite, România va avea doi reprezentanți la cel mai înalt nivel al arbitrajului continental, acolo unde se mai află și Ovidiu Hațegan.

ADVERTISEMENT

Alături de Istvan Kovacs, UEFA a mai promovat doi arbitri la categoria cea mai înaltă, israelianul Orel Grinfeeld și slovenul Slavko Vincic.

România, la același nivel cu Anglia, Franța, Olanda și Slovenia

Cu doi arbitri în categoria Elite, România este peste țări ca Italia, Cehia, Grecia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoția sau Turcia, care au doar câte un reprezentant la nivelul de top.

ADVERTISEMENT

Câte doi centrali mai au Anglia, Franța, Olanda și Slovenia, în timp ce Spania și Germania au câte trei reprezentanți. Istvan Kovacs, în vârstă de 35 de ani, este al doilea cel mai tânăr arbitru la acest nivel, după englezul Michael Oliver (34 de ani).

Kovacs a fost la Euro de tineret

Istvan Kovacs, care este arbitru FIFA din 2010, tocmai a arbitrat în această săptămână meciul Paris Saint-Germain – Galatasaray Istanbul 5-0, din ultima etapă a fazei grupelor Champions League. El mai condusese în această toamnă și întâlnirea Genk – Napoli 0-0.

ADVERTISEMENT

În vară, centralul din Carei a condus două partide din faza grupelor de la Campionatul European de tineret: Polonia – Belgia 3-2 și Germania – Serbia 6-1.

Momente controversate cu Kovacs pe plan intern

Istvan Kocavs a fost implicat în două episoade controversate în campionatul din România. Primul episod a avut loc la meciul disputat de FCSB pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 1-0, atunci când a fost surprins de camerele TV când îi spunea lui Florinel Coman: “Dispari, dispari!”.

ADVERTISEMENT

Al doilea moment controversat a avut loc la partida pierdută de Gaz Metan Mediaş în faţa celor de la CFR Cluj, scor 0-3, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Edi Iordănescu a fost eliminat de centralul Istvan Kovacs în urma unui dialog care a avut loc la pauza partidei, în turneul de acces spre vestiare.

ADVERTISEMENT