Sport

Istvan Kovacs a întrerupt meciul FC U Craiova – CS Mioveni din cauza scandărilor xenofobe. Fanii olteni și-au dat în petec

Întâlnirea FC U Craiova - CS Mioveni, din etapa a 3-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, a fost întreruptă pentru câteva minute de arbitrul Istvan Kovacs din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.
01.04.2022 | 18:13
Istvan Kovacs a intrerupt meciul FC U Craiova  CS Mioveni din cauza scandarilor xenofobe Fanii olteni siau dat in petec
Întâlnirea FC U Craiova - CS Mioveni, din etapa a 3-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, a fost întreruptă pentru câteva minute de arbitrul Istvan Kovacs din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Totul a pornit după cartonașul roșu dictat încă din minutul 8 de ”centralul” din Carei fundașului Bradley Diallo, după un fault din spate din postura de ultim apărător asupra lui Bogdan Rusu.

Meciul FC U Craiova – CS Mioveni, întrerupt de Istvan Kovacs

La scurt timp după ce jucătorul oltean a fost eliminat, fanii gazdelor au început să arunce cu obiecte în teren și să aibă scandări xenofobe, iar arbitrul Istvan Kovacs a decis să întrerupă partida FC U Craiova – CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Suporterii din ”Peluza Sud” a celor de la Craiova au avut scandări cu tentă xenofobă la adresa Ungariei și a lui Istvan Kovacs, iar ”centralul” a hotărât să întrerupă jocul și le-a cerut organizatorilor să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Arbitrul a trimis jucătorii celor două echipe la băncile de rezervă, însă a luat decizia de a nu merge la vestiare, dându-și seama că situația nu este chiar atât de periculoasă.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a stat de vorbă la centrul terenului cu cei doi căpitani de echipă, Dominik Kovacic de la FC U Craiova, care a preluat banderola de la eliminatul Diallo, și Bogdan Rusu de la Mioveni.

Kovacs a întrerupt și un derby FCSB – Dinamo

În tot acest timp, mai mulți jucători ai oltenilor, în frunte cu portarul Robert Popa, le-au cerut propriilor fani să înceteze cu scandările, în ciuda faptului că înspre teren zburau în continuare diferite obiecte.

ADVERTISEMENT

După aproximativ 3 minute de întrerupere, Istvan Kovacs a decis ca partida să fie reluată, nu înainte ca suporterii formației FC U Craiova să fie avertizați că în caz de recidivă meciul va fi oprit definitiv.

Kovacs a mai fost protagonistul unui episod asemănător în toamna anului 2019, atunci când a întrerupt derby-ul FCSB – Dinamo, după ce a explodat în preajma lui o petardă aruncată de ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

”Centralul” din Carei are o șansă importantă de a fi prezent la turneul final al Cuperi Mondiale din Qatar, mai ales că Ovidiu Hațegan, care era și el selectat de FIFA, a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara.

ADVERTISEMENT