Sport

Oficial: Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League! UEFA l-a delegat la meciul AS Roma – Feyenoord. Colțescu la FCSB – CFR Cluj?!

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat la finala UEFA Conference League, AS Roma - Feyeenord. Astfel, șansele ca FCSB - CFR Cluj să fie arbitrat de Sebastian Colțescu (45 de ani) sunt aproape de 100%.
11.05.2022 | 18:05
Oficial Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League UEFA la delegat la meciul AS Roma  Feyenoord Coltescu la FCSB  CFR Cluj
Istvan Kovacs este pe lista scurtă a posibililor arbitrii pentru finalele Europa League și Conference League
ADVERTISEMENT
11-05-2022
15:10

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League

România are din nou un arbitru într-o finală europeană după 27 de ani. UEFA l-a delegat pe Istvan Kovacs la AS Roma – Feyenoord, meci care va decide prima câștigătoare din istorie a trofeului Conference League. AS Roma – Feyenoord e programat miercuri, 25 mai, de la ora 22:00.

„În ultimul act programat miercuri, 25 mai, ora 22:00, se vor întâlni AS Roma (Italia) și Feyenoord (Țările de Jos). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Schärer, din Elveția, în timp ce de sistemul de asistență video se vor ocupa nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3”, e anunțul postat de site-ul FRF.ro.

În urma delegării lui Kovacs la finala UEFA Conference League, șansele ca „finala” de titlu din Casa Pariurilor Liga 1, FCSB – CFR Cluj, să-i fie încredințată lui Sebastian Colțescu sunt foarte mari, derby-ul fiind programat în data de 22 mai.

Centralul Istvan Kovacs a fost inclus pe lista posibililor arbitrii pentru una dintre finalale Europa League și Conference League, programate chiar în această lună.

Ce șanse are Istvan Kovacs să arbitreze o finală europeană

Contestat vehement, de foarte multe ori, mai ales de oficialii clubului FCSB, Istvan Kovacs a demonstrat în ultimii că este într-o continuă ascensiune.

ADVERTISEMENT

Forul european îl apreciază extrem de mult pe centralul originar din Carei, astfel că a fost delegat la nu mai puțin de 10 partide în actualul sezon al competițiilor continentale intercluburi.

De cinci ori a oficiat Kovacs în competiția ”Regină” a Europei, Liga Campionilor. ”Meciul carierei” a fost semifinala UCL dintre Manchester City – RealMadrid 4-3.

ADVERTISEMENT

Maniera de arbitraj a românului a fost la înălțimea evenimentului, iar reprezentanții UEFA l-au inclus pe lista posibililor oficiali pentru finalele Europa League, respectiv Conference League.

Istvan Kovacs nu este, însă, prima opțiune, dar păstrează șanse reale să fie delegat. Fie la duelul de pe 18 mai, de la Sevilla, dintre Eintracht Frankfurt și Glasgow Rangers, din Liga Europa, fie la ultimul act din Conference League, de la Tirana (25 mai), dintre AS Roma și Feyenoord.

ADVERTISEMENT

Spaniolii de la Mundo Deportivo notează că în cazul finalei de la Sevilla, favorit este centralul Simon Marciniak, din Polonia, iar pentru cea de la Tirana englezul Anthony Taylor este prima opțiune.

Sursa citată nu exclude, însă, ca forul european să facă o schimbare de ultim moment și să-l delege pe Istvan Kovacs la unul din cele două evenimente amintite.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 37 de ani, centralul român se bucură de foarte multă apreciere și din partea forului mondial (FIFA), românul primind numeroase delegări în campionatele din Zona Golfului.

ADVERTISEMENT