Sport

Istvan Kovacs arbitrează FCSB – CFR Cluj! Radu Petrescu, în camera VAR. Ce spune Cristi Balaj despre delegarea CCA. Update exclusiv

Istvan Kovacs, singurul arbitru din România care a fost prezent la Cupa Mondială din Qatar, va arbitra derby-ul FCSB - CFR Cluj. Cristi Balaj a reacționat după decizia CCA.
14.12.2022 | 10:30
Istvan Kovacs arbitreaza FCSB  CFR Cluj Radu Petrescu in camera VAR Ce spune Cristi Balaj despre delegarea CCA Update exclusiv
Istvan Kovacs va arbitra derby-ul FCSB - CFR Cluj. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT
14-12-2022
08:37

Radu Petrescu, arbitru în camera VAR la FCSB - CFR Cluj

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat brigada completă care va conduce derby-ul FCSB – CFR Cluj. „Centralul” Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial va fi interpretat de Marcel Bîrsan.

Surpriza vine din camera VAR, acolo unde a fost delegat Radu Petrescu, un arbitru cu care roș-albaștrii au avut probleme inclusiv în acest sezon, iar ardelenii au beneficiat de câteva greșeli favorabile. Alături de Petrescu, în camera VAR se va afla și arbitrul asistent Mircea Grigoriu.

Istvan Kovacs a revenit în România după perioada petrecută la Cupa Mondială din Qatar. Arbitrul român nu a condus de la centru nicio partidă la turneul final și va reveni în SuperLiga în derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, în meciul restanță din etapa a 9-a, joi, 15 decembrie, ora 20:00. Cristi Balaj, președintele campioanei României, a comentat decizia celor de la CCA în cadrul celei mai noi ediții a emisiunii a FANATIK SUPERLIGA.

Istvan Kovacs va fi la centru în derby-ul FCSB – CFR Cluj

FCSB s-a apropiat de locurile fruntașe în SuperLiga, după cele 5 victorii consecutive, iar pentru vicecampioana României urmează meciul de foc contra celor de la CFR Cluj. Meciul va fi condus de la centru de Istvan Kovacs, notează gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat arbitru român, revenit după experiența de la Campionatul Mondial din Qatar, nu a condus nicio partidă de pe gazon, ci a fost delegat de 8 ori arbitru de rezervă.

Cristi Balaj a intervenit telefonic în cadrul celei mai recente ediții a FANATIK SUPERLIGA și a comentat decizia Comisiei Centrale a Arbitrilor de a-l delega pe „centralul” din Carei la cel mai încins meci al săptămânii din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Cristi Balaj după ce Istvan Kovacs va conduce derby-ul FCSB – CFR Cluj

Cristi Balaj consideră că desemnarea lui Istvan Kovacs ca „central” în FCSB – CFR Cluj a fost o decizie bună și a avut doar cuvinte de laudă la adresa arbitrului. În vârstă de 38 de ani, Kovacs a revenit joi, 8 decembrie, în România după deplasarea făcută în zona Golfului.

„Este cel mai valoros arbitru pe care fotbalul românesc îl are în acest moment și poate să arbitreze. Mi se pare o decizie înțeleaptă”, a declarat Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Astfel, Istvan Kovacs nu se va odihni după experiența eșuată din Qatar, unde a fost delegat de 8 ori arbitru de rezervă. „Centralul” român care a încasat aproximativ 100.000 de euro la Cupa Mondială din Qatar s-a întors în țară alături de asistenții Mihai Artene și Vasile Marinescu.

VEZI VIDEO MAI JOS

Cristi Balaj a explicat motivele pentru care Istvan Kovacs a fost doar rezervă la Cupa Mondială

Cristi Balaj a comentat la FANATIK SUPERLIGA situația pe care Istvan Kovacs a întâmpinat-o la Cupa Mondială din Qatar. Președinte al CFR Cluj și fost mare arbitru român, Balaj consideră că simpla prezența a lui Kovacs la Campionatul Mondial este o performanță.

ADVERTISEMENT

„Să ajungi la Campionatul Mondial, și ca arbitru de rezervă, este o mare mândrie. O onoare, se întâmplă foarte rar. El a fost selectat ca arbitru de rezervă cu toată brigada, ca în situația în care apar arbitraje dezastruoase sau accidentări, ei să aibă varianta unui arbitru în care cred, care este foarte bun, și să aibă brigada la Campionatul Mondial.

S-a întâmplat ca FIFA să fie mulțumită de prestațiile celor din grupe și nu s-a mai apelat la brigăzile aduse. Optica celor de la FIFA legat de Kovacs Istvan este simplă. Îl văd ca un arbitru de perspectivă. Este un arbitru tânăr adus ca o soluție bună în situația în care apar arbitraje slabe și accidentări.

Nu a mai fost nevoie să se apeleze la el, a rămas arbitru de rezervă și a rămas pentru că este în planurile FIFA pentru următoarele Campionate Mondiale. Și a rămas să simtă pulsul, să trăiască, să ia contact cu ceea ce înseamnă un Campionat Mondial”, a declarat Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT