Sport

Istvan Kovacs arbitrează din nou în grupele Ligii Campionilor. La ce meci a fost delegat românul

După ce săptămâna trecută a oficiat la meciul Club Brugge - Atletico Madrid, Istvan Kovacs a fost delegat din nou la un joc din Liga Campionilor.
10.10.2022 | 19:27
Istvan Kovacs arbitreaza din nou in grupele Ligii Campionilor La ce meci a fost delegat romanul
Istvan Kovacs va arbitra partida dintre Bayer Leverkusen și FC Porto din etapa a patra a grupelor Champions League.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs își reconfirmă statutul de arbitru de top la nivel continental. Miercuri va arbitra, în Germania, cea de-a treia partidă în grupele actualei ediții a Ligii Campionilor. În condițiile în care, știți deja, în acest mijloc de săptămână sunt programate confruntările din etapa a patra.

Istvan Kovacs arbitrează un nou duel în Grupa B a Ligii Campionilor: Bayer Leverkusen – FC Porto

Istvan Kovacs și-a consolidat în stagiunea trecută statutul de arbitru important la nivel continental. De altfel, a prins 11 meciuri în cupele europene. Între care un sfert de finală și o semifinală de Champions League, plus prima finală din istorie în Conference League.

ADVERTISEMENT

”A fost un an senzațional, nesperat, încununat cu finala Conference League, prima din istorie, și cu selectarea mea la turneul final pentru Campionatul Mondial.

Aveam multe meciuri și în urmă cu doi-trei ani, visam la o semifinală, dar nu la o finală. A fost un sentiment plăcut, mai apoi, și selectarea mea la turneul final”, declara, la finele stagiunii trecute, Kovacs.

ADVERTISEMENT

Și, iată, în această săptămână, arbitrul din Carei, care va oficia și la Mondialul din Qatar, bifează a patra apariție la centru în Liga Campionilor.

Ca și săptămâna trecută, și de această dată este vorba despre o confruntare din Grupa B. Iar dacă marțea trecută a oficiat la întâlnirea Club Brugge – Atletico Madrid 2-0, acum va oficia la duelul celorlalte două echipe, Bayer Leverkusen și FC Porto.

ADVERTISEMENT

Un duel extrem de important în contextul în care se înfruntă două dintre cele trei formații ale grupei care au acumulat numai 3 puncte. Și care, în condițiile în care Brugge are deja 9 puncte, își joacă șansa de a merge în faza eliminatorie a competiției.

La această partidă, Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Ovidiu Artene şi Mihai Marica. În timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Cătălin Popa. Arbitru video va fi italianul Paolo Valeri, iar arbitru asistent video a fost nominalizat conaţionalul său Massimiliano Irrati.

ADVERTISEMENT

Kovacs a mai condus în actualul sezon din Liga Campionilor și confruntarea dintre Dinamo Zagreb și Chelsea, scor 1-0. Partidă care, reamintim, a dus la demiterea managerului clublului englez, Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT