Sport

Istvan Kovacs, criticat cu câteva ore înaintea finalei Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen: „Jucătorii simt că nu e la nivel înalt”

Istvan Kovacs a fost criticat cu câteva ore înainte ca românul să arbitreze finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen.
22.05.2024 | 17:39
Istvan Kovacs criticat cu cateva ore inaintea finalei Europa League dintre Atalanta si Bayer Leverkusen Jucatorii simt ca nu e la nivel inalt
Istvan Kovacs, criticat cu câteva ore înainte de finala Europa League. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este cel mai bine cotat arbitru român în momentul de față. „Cavalerul fluierului” a preluat această poziție după ce Ovidiu Hațegan a avut mai multe probleme de sănătate.

Istvan Kovacs, criticat cu câteva ore înaintea finalei Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen: „Jucătorii simt că nu e la nivel înalt”

Istvan Kovacs a fost delegat de către UEFA și va conduce brigada care urmează să arbitreze finala Europa League din această seară, 22 mai, unde Atalanta întâlnește Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a condus și finala Conference League din anul 2022, în care s-au duelat AS Roma și Feyenoord, 1-0, finala Europa League fiind a doua finală Europeană din palmaresul arbitrului. Kovacs va fi ajutat în ultimul act al competiției de alți trei români, dar și de doi olandezi și doi slovaci.

După numirea arbitrului pentru finala Europa League, marile publicații din străinătate au răbufnit, considerând că arbitrul nu se ridică la nivelul partidei și implicit nu are valoarea necesară.

ADVERTISEMENT

Pavel Fernandez este printre cei mai bine cotați specialiști din Spania ai arbitrajului. Analistul Marca a vorbit într-un interviu acordat celor de la iamsport despre numirea arbitrului român la finala UEFA Europa League.

Analistul consideră numirea lui Kovacs neispirată și totodată afirmă că erau alte variante mai bune de luat în calcul pentru un meci atât de important.

ADVERTISEMENT

„Cred că erau multe variante mai bune pentru un asemenea meci important. Cred că finalele competițiilor europene trebuie să fie oficiale de cei mai buni arbitri. Este Kovacs printre ei? NU, cu majuscule. Fără dubii”, a spus jurnalistul de la Marca, conform iamsport.

Pavel Fernandez susține totodată că jucătorii simt din teren dacă arbitrul este sau nu la un nivel înalt, astfel jucătorii neavând încredere totală în oficial. Analistul îi sugerează românului să-și îmbunătățească limbajul non-verbal.

ADVERTISEMENT

„Clar, cel mai mare minus este că jucătorii, mai ales la nivel înalt, nu cred în el. Ce îți spun acum e foarte important în lumea arbitrajului și sunt mulți care pot confirma. Este mai important să greșești, dar jucătorii să creadă în tine, decât să iei decizii bune, dar nimeni să nu aibă încredere în ce faci. Kovacs trebuie să-și îmbunătățească limbajul non-verbal, gestica, privirile. Toate acestea sunt punctele lui slabe. Plus că jucătorii simt că nu e la nivel înalt”, a mai declarat analistul conform sursei menționate mai sus.

Istvan Kovacs a anunțat cum se pregătește pentru finala Europa League într-un interviu UEFA

Arbitrul român vrea să lase presiunea pe locul doi și afirmă că nu se va pregăti într-un mod deosebit pentru această partidă, el fiind obișnuit cu partidele importante.

„Nu schimb nimic în modul în care mă pregătesc pentru meciuri. Eu fac același lucru, indiferent dacă este o finală europeană sau un meci din liga României, iar acest lucru mă ajută să mă concentrez pe deplin. Odată ce jocul este terminat, putem reflecta și ne putem bucura de ocazie”, a spus Istvan Kovacs pentru UEFA.

ADVERTISEMENT