Sport

Istvan Kovacs, delegat de UEFA la Manchester City – Inter, finala Champions League! Nu va fi singurul român din brigadă

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la Manchester City - Inter, finala Champions League 2023. „Centralul” va avea coleg un alt arbitru român.
22.05.2023 | 16:41
Istvan Kovacs delegat de UEFA la Manchester City  Inter finala Champions League Nu va fi singurul roman din brigada
Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la Manchester City - Inter. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat arbitrii care vor conduce finalele din cele trei competiții europene inter-cluburi. Ultimul act al UEFA Champions League va fi condus de la centru de Szymon Marciniak, în timp ce Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial.

Istvan Kovacs, delegat de UEFA la Manchester City – Inter, finala Champions League

Finala Ligii Campionilor din acest sezon va fi arbitrată de Szymon Marciniak. „Centralul” polonez a condus la finalul anului trecut finala Cupei Mondiale din Qatar, unde Istvan Kovacs a fost rezervă de 8 ori.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA al patrulea oficial la finala Champions League care va avea loc pe 10 iunie la Istanbul. Alături de arbitrul român în Turcia va merge și tușierul Vasile Marinescu. Acesta va fi rezervă pentru arbitrii asistenți, conform FRF.

Szymon Marciniak va fi ajutat de la linii de asistenții Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz, în timp ce în camera VAR se vor afla Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski. În urmă cu aproximativ o săptămână, Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la semifinala Manchester City – Real Madrid, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

Vasile Marinescu, delegat de UEFA la finala Champions League

Istvan Kovacs a condus mai multe meciuri de la centru în acest sezon de Liga Campionilor. „Centralul” din Carei a arbitrat meciul tur din optimi dintre Liverpool și Real Madrid, scor 2-5. Cel mai bine cotat arbitru din România în prezent este ajutat la meciurile europene de către asistentul Vasile Marinescu.

Pe lângă partida de pe Anfield, în acest sezon Istvan Kovacs a arbitrat, printre altele, meciul tur din optimile Europa League dintre Real Sociedad și AS Roma, dar și primul meci al „dublei” din sferturile Ligii Campionilor dintre AC Milan și Napoli.

ADVERTISEMENT

„Centralul” român a fost luat în colimator de „napoletani” după prestația de pe San Siro. Mai mult decât atât, fanii campioanei Italiei au fost iritați și au pregătit un proces colectiv împotriva lui Istvan Kovacs și UEFA.

Istvan Kovacs, în camera VAR la finala Cupei României Betano

Finala Champions League din acest sezon este programată pe stadionul „Atatürk” din Istanbul. Este pentru prima oară după 18 ani când finala celei mai tari competiții europene inter-cluburi se desfășoară în Turcia.

ADVERTISEMENT

Până pe 10 iunie, Istvan Kovacs se va „încălzi” cu meciuri din România. „Centralul” a fost delegat în camera VAR la finala Cupei României Betano dintre Sepsi și ”U” Cluj. „Centralul” partidei de la Sibiu va fi Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT