Sport

Istvan Kovacs, delegat în Champions League! Ce meci din prima etapă va conduce brigada românească

Istvan Kovacs a fost delegat pentru prima etapă din Champions League. "Centralul" din Carei va oficia meciul dintre Dinamo Zagreb și Chelsea. În camera VAR va fi prezent și Ovidiu Hațegan.
04.09.2022 | 13:22
Istvan Kovacs delegat in Champions League Ce meci din prima etapa va conduce brigada romaneasca
Istvan Kovacs, în Champions League. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noul sezon din UEFA Champions League începe săptămâna viitoare. Calendarul grupelor va fi unul comprimat, toate meciurile fiind programate să se desfășoare până în luna noiembrie, înainte de startul Cupei Mondiale.

Istvan Kovacs, delegat în Champions League! Conduce meciul lui Chelsea

Istvan Kovacs a fost delegat pentru prima etapă din Champions League. “Centralul” din Carei va conduce meciul Dinamo Zagreb – Chelsea, programat marți, de la ora 19:45, în grupa E a competiției.

ADVERTISEMENT

Arbitrul român va fi asistat la cele două tușe de Ovidiu Artene și Vasile Marinescu. Al patrulea oficial va fi Andrei Chivulete, în timp ce în camera VAR va fi Ovidiu Hațegan, cel care nu a mai oficiat la centru de la infarctul suferit în finalul lunii martie.

Ovidiu Hațegan nu a mai revenit la centru, deși era în cel mai important punct al carierei. În schimb, a rămas în fenomen pe o nouă funcție, aceea de arbitru VAR, mai ales că arbitrajul video a fost introdus în SuperLiga la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT

Românul va oficia meciuri la Cupa Mondială: “A fost un moment deosebit la care am visat de mic”

Istvan Kovacs va arbitra și la Campionatul Mondial din Qatar. Românul va primi 70.000 de dolari pentru prezența la turneul final și va încasa încă 3000 de dolari pentru fiecare meci la care va fi delelgat:

”Mă simt onorat să fiu la Campionatul Mondial, a fost un moment deosebit la care am visat de mic, reprezentând România după Ioan Igna, alături de Nicolae Rainea, pe care nu i-am putut vedea la TV.

ADVERTISEMENT

Faptul că eu am fost selectat, m-am simțit emoționat, dar mândru că am ajuns la acest nivel. Nu o să schimb nimic din pregătirea mea și o să mergem acolo să facem o figură frumoasă.

Tratez fiecare meci ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Săptămânal citesc legile jocului. Îmi place istoria”, a spus Kovacs despre participarea la turneul final.

ADVERTISEMENT

Kovacs a strălucit în semifinalele Ligii Campionilor!

Cel mai important meci din cariera de până acum a lui Kovacs a fost semifinala de anul trecut dintre Manchester City și Real Madrid, încheiat 4-3. Atunci, românul a avut o evoluție impecabilă, prin care a atras atenția presei internaționale.

  • 37 de ani are Istvan Kovacs
  • 70.000 de dolari va încasa Kovacs pentru participarea la Cupa Mondială

 

ADVERTISEMENT