Sport

Istvan Kovacs, delegat la derby-ul FCSB – Dinamo. Gigi Becali a fost amendat din cauza lui

CCA a decis să-l trimită pe Istvan Kovacs la derby-ul FCSB - Dinamo, în ciuda faptului că gazdele s-au plâns că au fost mereu dezavantajate cu el la centru.
11.09.2021 | 15:31
Istvan Kovacs delegat la derbyul FCSB  Dinamo Gigi Becali a fost amendat din cauza lui
ADVERTISEMENT

Marele meci de pe Arena Națională naște un interes uriaș din partea fanilor, care au luat cu asalt casele de bilete.

”Roș-albaștrii” și-au recăptat încrederea după ce Gigi Becali a reușit două transferuri spectaculoase și i-a adus pe Claudiu Keșeru și Constantin Budescu.

ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Dinamo, arbitrat de Istvan Kovacs

Deși patronul vicecampioanei României, Gigi Becali, l-a atacat în mai multe rânduri pe Istvan Kovacs considerând că echipa sa a fost defavorizată când el s-a aflat la centru, CCA a decis să-l trimită pe arbitrul din Carei la derby-ul FCSB – Dinamo.

Kovacs va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene şi Alexandru Cerei, precum şi de rezerva Viorel Flueran. Cornel Sorescu va fi observator de arbitri la meciul programat duminică, 12 septembrie, de la ora 21:00, în etapa a 8-a a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

”Centralul” este extrem de bine apreciat pe plan internațional fiind selectat și pentru partidele de la Euro 2020, însă pe plan intern FCSB s-a plâns în mai multe rândură că i-a dezavantajat în lupta la titlu cu CFR Cluj.

FRF l-a amendat pe finanțatorul FCSB

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, nu poate uita faptul că centralul din Carei a făcut ”praf” meciul vicecampioanei României cu CFR Cluj din sezonul precedent, când nu a dat un penalty clar pentru echipa sa la un henț în careu comis de Mario Camora.

ADVERTISEMENT

Ieșirile nervoase ale omului de afaceri au ajuns pe masa Comisiei de Disicplină din cadrul FRF. Forul federal a admis ambele sesizări ale CCA și  l-au amendat pe Becali cu 30.000 de lei.

Cu toate acestea, finanțatorul FCSB nu s-a potolit și a continuat să-i aducă acuze lui Istvan Kovacs, considerând că acesta o avantajează în mod clar pe rivala CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Becali se ia de Kovacs și când nu-l arbitrează

Chiar după prima etapă a noului sezon, Gigi Becali a început atacurile la adresa arbitrului său ”preferat”, în ciuda faptului că la jocul de la Botoșani arbitru a fost Sebastian Colțescu, iar acesta le-a refuzat un penalty ”roș-albaștrilor”.

”E clar, am avut penalty în minutul 3, dar îi dăm credit lui Colțescu. A fost un arbitraj corect. Nu mă supăr când arbitrii mai greșesc, eu mă supăr când faci cum face Kovacs. Toată viața îl țin minte pe Kovacs cu acel meci cu CFR.

Îl întreb pe Kovacs: ‘De ce nu greșești tu la meciurile internaționale așa cum o faci cu FCSB?’ Nu vreau să vorbesc de arbitraj că e începutul, a fost o mică greșeală”, spunea Becali în urmă cu două luni.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1,40 este cota pentru „total goluri: 1-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT