Sport

Istvan Kovacs, delegat la un derby din Cupa Egiptului. Barem de „faraon” pentru cel mai bun arbitru român

Istvan Kovacs (37 de ani) nu are vacanță nici... în vacanță. Cel mai bun arbitru român a fost chemat să arbitreze un meci tare din Cupa Egiptului. Baremul este unul de „faraon”!
25.06.2022 | 13:21
Istvan Kovacs delegat la un derby din Cupa Egiptului Barem de faraon pentru cel mai bun arbitru roman
Istvan Kovacs, delegat la un derby din Cupa Egiptului. Barem de „faraon” pentru cel mai bun arbitru român. FOTO: FANATIK
ADVERTISEMENT

Al-Ahly a solicitat arbitrii străini pentru meciul cu Pyramids, din Cupa Egiptului, care are loc, duminică, 26 iunie, de la ora 22:30, astfel că derby-ul din sferturi va fi oficiat de o brigadă românească.

Barem de „faraon” pentru Istvan Kovacs în Cupa Egiptului! Cât va încasa cel mai bun arbitru român la Al-Ahly – Pyramids

Derby-ul dintre Al-Ahly (locul 2) și Pyramids (locul 3) va fi condus la centru de Istvan Kovacs. Arbitrul de la finala UEFA Conference League va fi ajutat de asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu, în timp ce Andrei Chivulete va îndeplini rolul celui de-al patrulea oficial.

ADVERTISEMENT

Meciul va beneficia și arbitraj video, în camera VAR urmând să se afle maghiarii Bognar Tama și Berk Palaz.

Gazda Al-Ahly, care este cel mai decorat club din Egipt (42 de titluri), va asigura toată cheltuiala produsă de aducerea unei brigăzi de arbitri străin: 35 de mii de dolari, după cum anunță presa din Africa.

ADVERTISEMENT

„Gigantul Roșu” vrea să facă tot posibilul să ajungă în finală, acolo unde o așteaptă rivala de moarte, Zamalek. Până atunci, Al-Ahly are de trecut în sferturi de Pyramids, iar apoi de Petrojet, în semifinale.

„Centralul” din Carei va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs se menține astfel în formă pentru cea mai importantă competiție din carieră la care va arbitra. „Centralul” din Carei a fost selectat să oficieze meciuri la Cupa Mondială din Qatar, care se va derula în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Doar pentru prezența la Campionatul Mondial din 2022, cel mai bun arbitru român va încasa 70 de mii de dolari din partea FIFA, în timp ce asistenții săi vor fi remunerați cu suma de 25 de dolari. Apoi, pentru fiecare partidă pe care o va „fluiera”, Istvan Kovacs va fi primi de fiecare dată un barem în valoare de 3000 de dolari, în timp ce arbitrii asistenți vor încasa 1500 de dolari.

„O veste excelentă atât pentru el, în primul rând pentru el, și tot în același plan și pentru arbitrajul românesc. Trebuie să tratăm acest moment ca atare, la înâlțimea evenimentului. Este extraordinară poziția pe care o are. Regretul mare este pentru Hațegan care era și el 100% acolo, dar asta este viața.

ADVERTISEMENT

Va face față cu brio, pentru că e pregătit și nu poate să comită erori pentru că totul e controlat cu VAR. La ofsaid nu are probleme, la 11 metri iar are timp să vadă faza și să ia decizia corectă. Eu îl văd să arbitreze la fazele superioare ale Campionatului Mondial”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT