Sport

Istvan Kovacs, delegat la un super meci din Liga Campionilor. Ovidiu Hațegan, în camera VAR pe Santiago Bernabeu

Istvan Kovacs va conduce delegația arbitrilor din România desemnați să oficieze la unul dintre meciurile din etapa a 3-a din faza grupelor Ligii Campionilor.
03.10.2022 | 13:06
Istvan Kovacs delegat la un super meci din Liga Campionilor Ovidiu Hategan in camera VAR pe Santiago Bernabeu
Istvan Kovacs va conduce brigada română delegată la unul din meciurile din etapa a 3-a din Liga Campionilor. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-10-2022
10:09

Haţegan, asistent în camera VAR la Real Madrid - Şahtior Doneţk

Arbitrul Ovidiu Haţegan va fi asistent în camera VAR la meciul Real Madrid – Şahtior Doneţk, programat, miercuri, 5 octombrie, de la ora 22:00, în etapa a 3-a a Grupei F a Ligii Campionilor.

Arbitrul principal în camera VAR va fi italianul Massimilliano Irrati. La centru se va afla slovacul Ivan Kruzliak, ajutat de asistenții Branislav Hancko şi Jan Pozor. Rezervă va fi Peter Kralovic.

Etapa a treia din faza grupelor Ligii Campionilor programează marți, 4 octombrie, un super duel în grupa a B. Partida va fi arbitrată de Istvan Kovacs la centru.

Isvan Kovacs va fluiera Atletico Madrid în UCL

După Dinamo Zagreb – Chelsea 1-0, în prima etapă din faza grupelor UEFA Champions League, arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat să conducă un nou meci.

ADVERTISEMENT

De această dată cavalerul fluierului din România va oficia în Belgia, duelul dintre Club Brugge și Atletico Madrid. Gazdele au maximum de puncte după primele două jocuri.

Istvan Kovacs nu merge singur în Belgia, ci în fruntea delegației care îi mai cuprinde pe asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, dar și pe Horațiu Feșnic, desemnat să fie al patrulea oficial.

ADVERTISEMENT

Brigada românească va fi asistată din camera VAR de doi reprezentanți ai Germaniei. Este vorba despre Bastian Danker și Marco Fritz. Meciul Club Brugge – Atletico Madrid este programat marți, 4 octombrie, de la ora 22:00.

Club Brugge pornea cu a patra șansă în grupa B, din care mai fac parte Bayer Leverkusen și FC Porto, însă a uimit Europa cu rezultatele înregistrate 1-0 cu echipa germană și 4-0 cu ”dragonii” din Porto.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au mai fost arbitrate de Istvan Kovacs

În vârstă de 38 de ani Istvan Kovacs este la această oră cel mai bine cotat arbitru din România. Centralul este delegat constant de FIFA și UEFA la cele mai importante evenimente sportive.

A fost nominalizat să oficieze partide și la Cupa Mondială din Qatar, în această iarnă. În cupele europene a fost la centru la dueluri între cele mai galonate echipe de pe ”Bătrânul continent”.

ADVERTISEMENT

De altfel, și Club Brugge și Atletico Madrid au mai fost arbitrate de Kovacs. Nici una dintre ele nu au amintiri plăcute. Belgienii, cu Istvan Kovacs la centru a pierdut cu 1-5 meciul cu Manchester City, disputat în toamna anului trecut.

Tot cu românul la centru și tot un duel cu Manchester City, a pierdut și Atletico Madrid, în Liga Campionilor, scor 0-1, pe 5 aprilie 2021.

ADVERTISEMENT