Sport

Istvan Kovacs, delegat la un super meci în Liga Campionilor. Ovidiu Hațegan îl va asista din camera VAR

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru unul dintre cele mai tari meciuri din etapa a doua sin faza grupelor Ligii Campionilor.
26.09.2021 | 15:40
Istvan Kovacs delegat la un super meci in Liga Campionilor Ovidiu Hategan il va asista din camera VAR
ADVERTISEMENT

Șahtior Donețk – Inter Milano este super duelul din Liga Campionilor la care a fost delegat Istvan Kovacs. Meciul se joacă marți, în grupa D.

Kovacs va conduce o brigadă 100% românească, iar din camera VAR va fi asistat de celălalt arbitru obișnuit cu delegările în cea mai importantă competiție continentală fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Delegare cu repetiție pentru Istvan Kovacs

Arbitrul sătmărean nu este la prima partidă pe care o va conduce la centru în actualul sezon al Ligii Campionilor. A mai oficiat la întâlnirea Șahtior – Genk 2-1, din turul 3 preliminar.

De altfel, Istvan Kovacs este unul dintre cei mai apreciați arbitrii români de către UEFA. În sezonul trecut Kovacs a bifat trei partide în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Meciul de marți, din Ucraina, este unul extrem de important dacă este să privim rezultatele din prima etapă, în care ambele oponente au fost învinse.

Eșecul lui Inter Milano, acasă, 0-1 cu Real Madrid nu poate fi încadrat în categoria rezultatelor neapărat surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Însă, victoria celor de la Sheriff Tiraspol, 2-0 cu Șahtior Donețk, poate fi considerată una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani. Astfel, întâlnirea de la Harkov este cu atât mai importantă cu cât eșecul oricăreia dintre echipe poate echivala cu eliminarea ulterioară din competiție.

Hațegan va fi în camera VAR

Brigada condusă de Istvan Kovacs îi mai numără pe asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar arbitru de rezervă va fi Andrei Chivulete.

ADVERTISEMENT

În camera VAR se vor afla neamțul Marco Fritz acesta fiind asistat de celălalt arbitru român apreciat de UEFA, Ovidiu Hațegan.

Acesta din urmă a oficiat la centru întâlnirea dintre Atletico Madrid și FC Porto, din prima etapă a fazei grupelor.

Câteva decizii contestate și de o parte și de cealaltă ar putea explica alegerea UEFA de a-l delega doar ca asistent VAR în etapa de la jumătatea săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT