Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Istvan Kovacs, dialog uluitor cu arbitrul din camera VAR la penalty-ul dictat la hențul lui Cristea: „Jucătorii l-au auzit!”. Video exclusiv

Istvan Kovacs a discutat cu arbitrul din camera VAR, Cătălin Popa, care l-a chemat să vadă faza penalty-ului. Centralul însă a refuzat.
01.05.2023 | 11:53
Istvan Kovacs dialog uluitor cu arbitrul din camera VAR la penaltyul dictat la hentul lui Cristea Jucatorii lau auzit Video exclusiv
Istvan Kovacs este considerat cel mai bun arbitru român în acest moment. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a dictat un penalty pentru Universitatea Craiova care putea schimba soarta meciului, însă arbitrul numărul unu din România a refuzat asistența VAR-ului.

Istvan Kovacs, comportament de neînțeles: „Trebuia să vadă la VAR faza”

Marcel Pușcaș consideră că e foarte greu de spus dacă a fost sau nu penalty la Iulian Cristea, însă Kovacs trebuia să ceară sprijin: „Nu știu. Am văzut reluările, dar nu m-am convins. Trebuia să vadă la VAR faza”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS:

Președintele lui FC U Craiova 1948 și-a adus aminte însă de o fază similară când Kovacs a dezavantajat echipa lui Adrian Mititelu: „Numai că am și scris când am avut meci cu CS U. A dat penalty la un presupus henț al lui Bahassa, dar i-a trecut mingea razant și nu s-a dus la camera VAR, cum nu s-a dus nici ieri”.

Pușcaș e convins că arbitrul a gândit așa datorită orgoliului: „Înseamnă că îl deranjează camera VAR, crede el că îi taie din calitatea arbitajului. Nu taie! VAR-ul e acolo să te ajute. E mândru, nu arogant. Cum să mă duc eu, Istvan Kovacs, zeul arbitrilor, la un monitor?! Păi pentru asta e, să te ajute dacă nu ai încredere! 

ADVERTISEMENT

Vezi și după reacția sunt jucătorilor. Ei simt acolo, sunt implicați direct în fază. Vezi și reacția spectatorilor. Eu cred că e mândrie: ‘Nu-mi spune mie ce am de făcut!’”. 

Istvan Kovacs a refuzat ajutorul din camera VAR venit de la Cătălin Popa: „E clar pentru mine!”

Jurnalistul Cristi Coste a dezvăluit care a fost discuția dintre Istvan Kovacs și Cătălin Popa: „A fost acolo și informațiile lui sunt că jucătorii de la FCSB l-au auzit pe Istvan când i-a zis lui Cătălin Popa că nu merge. I-a spus Istvan: ‘Am văzut că e henț. E clar pentru mine, nu mă duc la camera VAR!’. L-ar fi auzit jucătorii vorbind în acele zeci de secunde.

ADVERTISEMENT

N-a vrut să se ducă deși VAR-ul l-a trimis! De ce să nu faci asta după atâta scandal și să pui benzină pe tot campionatul? Ce se întâmpla dacă se dovedea că nu a fost penalty? Chiar se retrăgea Gigi Becali din fotbal!”, a mai completat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

Marcel Pușcaș e însă resemnat și se pare că aceasta e starea de spirit și a patronului lui FC U Craiova 1948: „Cui îi pasă?! Kovacs încă e un caz fericit pentru că e un arbitru bun. E cel mai bun arbitru român. Arbitrii își iau baremul, se urcă în mașină și pleacă acasă. Gigi nu mai are mult până nu are atitudinea lui Adrian Mititelu. Nici el nu vrea să mai apară. 

ADVERTISEMENT

„Putea să se ducă la VAR și să își mențină decizia”

Arbitrajele nu sunt la un nivel ridicat, dar să apeși pe pedală și să mai pui paie pe foc… Lumea e nemulțumită de calitatea jocului și urlă și mai tare”, mai crede oficialul oltenilor.

Horia Ivanovici are un mesaj clar pentru Istvan Kovacs: „Putea să se ducă la VAR și să își mențină decizia. Nu e o fază clară. Dar Kovacs, du-te, mă, la VAR! Nu trata așa. Nu umbla prin careu cu canistra de benzină și cu un chibrit sau o brichetă Zippo”.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT