Sport

Istvan Kovacs, trei penalty-uri dictate în FC U 1948 – Universitatea Craiova. La primul a avut nevoie de intervenția VAR la o fază simplă. Video

Finalul primei reprize a meciului FC U 1948 - Universitatea Craiova s-a încins ca urmare a celor două penalty-ului acordate de Istvan Kovacs pentru oaspeți.
07.08.2022 | 22:31
Istvan Kovacs trei penaltyuri dictate in FC U 1948  Universitatea Craiova La primul a avut nevoie de interventia VAR la o faza simpla Video
Finalul primei reprize a meciului FC U 1948 - Universitatea Craiova s-a încins ca urmare a celor două penalty-ului acordate de Istvan Kovacs pentru oaspeți. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fanii celor două formații au creat spectacol la derby-ul Băniei, totul începând cu multe ore înaintea partidei în centrul orașului.

Penalty cu VAR pentru Universitatea Craiova acordat de Istvan Kovacs

Primele 40 de minute ale partidei FC U 1948 – Universitatea Craiova au fost echilibrate, cu un plus pentru formația lui Marius Croitoru, dar finalul primei reprize a fost încins de cele două penalty-uri dictate de Istvan Kovacs pentru formația lui Laszlo Balint.

ADVERTISEMENT

La primul, deși se afla aproape de fază, Kovacs nu a văzut faultul clar făcut de Van Durmen asupra lui Markovic și a lăsat jocul să meargă spre disperarea oaspeților. După 2 minute de la acel moment, la prima întrerupere, ”centralul” a fost chemat din camera VAR să revadă faza.

După ce a revăzut reluările, Istvan Kovacs și-a dat seama că a greșit în momentul inițial și a schimbat decizia, acordând penalty pentru Universitatea Craiova, spre disperarea jucătorilor de la FC U care au protestat. Paramatti a fost cel mai ghinionist, primind un cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Ivan și-a asumat executarea lovituri de pedeapsă și a transformat, dar nu fără emoții. Internaționalul a șutat în stânga lui Popa, dar portarul naționalei U19 a fost aproape să pareze execuția.

Kovacs a dat al doilea penalty fără să consulte VAR

În minutele de prelungire, Universitatea Craiova a beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga. Hanca a șutat, dar mingea a fost deviată de Bahassa în corner. Doar că, spre stupoarea tuturor, Kovacs a dictat penalty pentru henț.

ADVERTISEMENT

Nicio reluare oferită de camerele de luat vederi nu a prins clar momentul în care francezul atinge mingea cu mâna, dar Kovacs a fost ferm pe poziție. Mai mult, ”centralul” din Carei nici nu a consultat reluările, iar din camera VAR nu a primit niciun semnal să schimbe decizia.

Jucătorii lui Marius Croitoru au protestat din nou la decizie, Bahassa alegându-se chiar și cu un cartonaș galben. Doar că Istvan Kovacs nu s-a lăsat înduplecat și Hanca a transformat cu precizie penalty-ul. Vezi aici ambele faze litigioase.

ADVERTISEMENT

Astfel că Universitatea Craiova a intrat la pauză cu 2-0, un rezultat puțin sperat după ce FC U 1948 a fost echipa mai periculoasă în prima parte.

La mijlocul reprizei secunde Istvan Kovacs a acord un penalty clar pentru FC U Craiova, după ce Paul Papp i-a aplicat o lovitură în careu lui Andrea Compagno. Atacantul italian a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă și a reaprins derby-ul.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Zorya Luhansk: 1,93 este cota pentru ”Zorya Luhansk se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT