Sport

Istvan Kovacs, două penalty-uri în 7 minute în FC Argeș – Sepsi. La al doilea a avut nevoie de asistența VAR. Video

Istvan Kovacs a acordat două penalty-uri în decurs de 7 minute în prima repriză a meciului FC Argeș - Sepsi, în etapa a 17-a din SuperLiga.
05.11.2022 | 16:42
Istvan Kovacs doua penaltyuri in 7 minute in FC Arges  Sepsi La al doilea a avut nevoie de asistenta VAR Video
Istvan Kovacs a acordat două penalty-uri în prima repriză a meciului FC Argeș - Sepsi. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a arătat de două ori spre punctul cu var în prima repriză a meciului FC Argeș – Sepsi, în etapa a 17-a din SuperLiga.

Istvan Kovacs, două penalty-uri în doar 7 minute la meciul Argeș – Sepsi

FC Argeș căuta să își ia revanșa în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, după meciul tur, în care formația lui Cristiano Bergodi s-a impus cu 4-0.

ADVERTISEMENT

„Centralul” partidei Istvan Kovacs a dictat două lovituri de la 11 metri în doar 7 minute în prima repriză a meciului. În minutul 27, Kovacs a sancționat intervenția lui Iasmin Latovlevici asupra lui Nicolae Păun. Fundașul piteștenilor a fost schimbat imediat după această fază.

Cosmin Matei, fostul fotbalist al celor de la Dinamo, l-a învins cu o execuție elegantă pe Cătălin Straton. Vezi video aici.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a avut nevoie de verificarea VAR la al doilea penalty

Arbitrul român, care a comis erori grave în Champions League în acest sezon, a dictat din nou penalty în favoarea oaspeților în minutul 35.

Alin Dobrosavlevici i-a pus un picior în față lui Marius Ștefănescu, iar după ce faza a fost verificată de VAR Istvan Kovacs a acordat penalty.

ADVERTISEMENT

Tot Cosmin Matei l-a învins pe Straton, după ce a schimbat colțul. Iasmin Latovlevici a fost schimbat la 3 minute după ce a comis penalty, iar în locul său a intrat Giani Crețu, alt fost dinamovist.

Istvan Kovacs, erori grave în Bayer Leverkusen – FC Porto din Champions League

Istvan Kovacs s-a aflat la centru în meciul dintre Leverkusen și Porto, în etapa a 4-a din Champions League, pe 12 octombrie, și a acordat nu mai puțin de trei penalty-uri.

ADVERTISEMENT

Prestația românului a fost aspru criticată atât de către nemți, cât și de către portughezi. Deși, deciziile au fost cele corecte, acestea nu au fost luate de Kovacs, ci a fost nevoie de intervenția arbitrului din camera VAR.

”Cu trei intervenții inspirate, VAR are un mare procent al aprecierii pozitive a arbitrajului, brigadă condusă de un român care a lăsat puțin de dorit”, au scris jurnaliștii de la Record, care i-au dat nota 3 arbitrului după meciul de pe BayArena.

ADVERTISEMENT