Sport

Istvan Kovacs, gafe uriaşe în Bayer Leverkusen – FC Porto! Nu a dat două lovituri de la 11 metri. L-a salvat sistemul VAR. Video

Istvan Kovacs a comis o gafă uriaşă în startul meciului Bayer Leverkusen - FC Porto. Arbitrul român nu a dat penalty la un fault clar în careu.
12.10.2022 | 23:03
Istvan Kovacs gafe uriase in Bayer Leverkusen  FC Porto Nu a dat doua lovituri de la 11 metri La salvat sistemul VAR Video
Istvan Kovacs, chemat să revadă faza penalty-ului din Bayer Leverkusen - FC Porto (sursă foto: digisport.ro)
ADVERTISEMENT
12-10-2022
20:49

Istvan Kovacs a văzut al treilea penalty din Bayer Leverkusen - FC Porto

Istvan Kovacs şi-a revenit în minutul 60, când a văzut faultul comis de Odilon Kossounou la Galeno şi a arătat punctul de la 11 metri.

Mehdi Taremi a transformat şi al doilea penalty primit de FC Porto şi a făcut dubla.

12-10-2022
20:21

Istvan Kovacs nu a văzut nici al doilea penalty din Bayer Leverkusen - FC Porto

În minutul 53, Istvan Kovacs a comis-o din nou. Amine Adli l-a faultat pe Galeno, chiar sub ochii arbitrului român, care a “mutat” infracţiunea în marginea careului şi a acordat o lovitură de la 11 metri.

După câteva secunde, Istvan Kovacs a fost chemat să revadă faza cu ajutorul sistemului VAR şi a acordat o lovitură de la 11 metri. Mehdi Taremi a executat perfect şi a dus scorul la 2-o pentru FC Porto.

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la meciul Bayer Leverkusen – FC Porto al etapei a 4-a din grupele Champions League. Arbitrul român a comis o greşeală majoră în minutul 15, când nu a văzut un fault clar în careul portughezilor.

Ce gafă a comis Istvan Kovacs în Bayer Leverkusen – FC Porto

La faza respectivă, Istvan Kovacs i-a arătat un cartonaş galben lui Mitchel Bakker pentru o simulare în careu. De fapt, reluările au arătat cum fundaşul lui Bayer Leverkusen a fost cosit de Mateus Uribe în marginea careului.

ADVERTISEMENT

După scurt timp, în timp ce jucătorii lui Bayer Leverkusen protestau, Istvan Kovacs a fost chemat la monitorul sistemului VAR pentru a revedea faza. Arbitrul de Carei a realizat greşeala comisă şi a arătat, după câteva secunde, punctul de la 11 metri. VEZI AICI VIDEO FAZA.

De asemenea, Istvan Kovacs a şters cartonaşul galben pe care i-l arătase lui Mitchel Bakker pentru presupusa simulare. Karem Demirbay a executat penalty-ul, dar Diogo Costa a prata şutul mijlocaşului de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a anulat un gol al lui Bayer Leverkusen

În minutul 35, Amine Adli a şutat spre poarta lui Diogo Costa, iar mingea a fost deviată cu corpul de Patrik Schick. Bucuria nemţilor a fost de scurtă durată, după ce arbitrii din camera VAR l-au anunţat pe Istvan Kovacs că internaţionalul ceh a fost şters pe mână de balon.

Arbitrul român a anulat imediat golul lui Bayer Leverkusen pentru henţ. Şi dacă mingea nu i-ar fi şters mâna lui Schick, reuşita nemţilor ar fi fost anulată, pentru că jucătorul ceh se afla în poziţie de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, la al treilea meci al sezonului în grupele Champions League

În actualul sezon al Ligii Campionilor, Istvan Kovacs a mai prins două meciuri, în afara partidei din etapa a 4-a. Românul a fost delegat la Dinamo Zagreb – Chelsea 1-0, marea surpriză din prima etapă a grupelor, unde a fost o prestaţie bună.

Al doilea meci al sezonului a fost Club Brugge – Atletico Madrid 2-0. Din nou, Istvan Kovacs a avut o prestaţie bună, chiar dacă la un moment dat a avut o contră cu Diego Simeone şi i-a acordat un cartonaş galben antrenorului argentinian.

ADVERTISEMENT