Sport

Războiul Gigi Becali – Istvan Kovacs continuă: ”Simt o atitudine ostilă din partea lui în meciurile cu noi”

FCSB a ratat șansa de a se apropia la 6 puncte de campioana CFR Cluj, după remiza smulsă în prelungiri în fața celor de la FC U Craiova. Gigi Becali îl acuză pe centralul Istvan Kovacs de viciere de rezultat.
07.02.2022 | 11:40
Razboiul Gigi Becali  Istvan Kovacs continua Simt o atitudine ostila din partea lui in meciurile cu noi
ADVERTISEMENT
07-02-2022
09:41

Gigi Becali, noi acuzații la adresa lui Istvan Kovacs

Patronul vicecampioanei FCSB a revenit cu noi acuzații la adresa centralului Istvan Kovacs, după egalul 2-2 cu FC U Craiova. Latifundiarul spune că și la o acțiune a lui Florinel Coman trebuia dictată lovitură de pedeapsă.

În plus, Gigi Becali a reiterat ideea că arbitrul sătmărean are o atitudine ostilă împotriva echipei FCSB și cere ca acesta să nu mai fie delegat la meciurile roș-albaștrilor.

 

”Și la Coman a fost 11 metri. Zicem că nu ai dat, bine. Apoi e fault în atac la Keșeru, așa a fost, dar dacă tot ai dat pentru noi, dă 11 metri. Am înțeles nu a vrut să dea, dar eu întreb un lucru. De ce la începutul meciului nu dai galbene când au fost încălcări clare de regulament. S-au călcat jucătorii în picoare.

Asta mă face să cred că face și el ce poate, nu o face pe față pentru că nu vrea să-și strice reputația. El e arbitru mare, e bun. Că nu dai unul înțeleg (un penalty – n.r.), dar că nu dai patru… Îi e frică să nu se facă de râs și atunci a făcut ce a putut.

N-a dat galbene ca să nu dea roșii, când a fost fault la Keșeru a zis că e în afară, deși trebuia invers, și le-a mai dat galbene lui Coman, lui Cristea și nu a dat penalty la Dumiter. A făcut de-ajuns.

Simt o atitudine ostilă din partea lui în meciurile cu noi. Dar el e băiat deștept și nu le face pe față. Atunci când a fost pe față i s-a întunecat mintea. Unde e respectul? De asta spun că nu mă interesează FRF nici naționala, pentru că fac mizeriile pe care le fac. De ce-l mai trimiți pe Kovacs la meciurile noastre când ști că face ce face.

Eu spun doar de Kovacs, nu spun că și alți arbitrii au atitudine ostilă împotriva noastră. Când am spus că nu mă interesează de FRF m-am referit la faptul că nu au respect față de noi și de competiție. Dacă știi că Istvan Kovacs face ce face de ce-l mai delegi?”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Istvan Kovacs a fost delegat să conducă duelul dintre FCSB și FC U Craiova, în ciuda ”războiului rece” dintre finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, și arbitrul central.

Oltenii au condus de două ori pe Arena Națională, iar vicecampioana s-a ales cu un punct, în prelungiri, în urma unui penalty dictat de arbitrul sătmărean. Becali tună și zice că echipa lui ar fi trebuit să primească încă două lovituri de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: ”Îi rupe piciorul, nu că e contact!”

Un nou meci al FCSB cu Istvan Kovacs la centru, un nou scandal. Gigi Becali a luat foc la finalul remizei 2-2 cu FC U Craiova. Finanțatorul vicecampioanei îl acuză, încă o dată, pe arbitrul originar din Carei, că face jocurile campioanei CFR Cluj.

Latifundiarul îi reproșează două faze în care ar fi vrut ca echipa lui să beneficieze de lovituri de la 11 metri. Prima s-a petrecut în minutul 70, când Keșeru a căzut după un duel pe linia careului de 16 metri.

ADVERTISEMENT

Kovacs a dictat doar lovitură liberă pentru FCSB, deși reluările au demonstrat că atacantul a fost cel care și-a călcat adversarul și, firesc, decizia trebuia să fie în favoarea oltenilor.

În minutul 90+3 și Dumiter a căzut în careu, după un duel cu Dialo, dar nici de această dată Istvan Kovacs nu a arătat punctul cu var, declanșând furia lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Am avut 11 metri la Dumiter, pe care nu l-a dat. Dar cum să dea penalty? Să ne apropiem la 6 puncte de CFR Cluj? Uite, na, 11 metri clar!

Uite, i-a dat cu piciorul stâng în piciorul drept! Îi rupe piciorul, nu că e contact! Și Kovacs e aproape. Ia uite cum îi dă, îi dă una la ’gioale’!”, a tunat Becali, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea eliminat după o fază controversată

O altă fază care i-a scos din minți pe roș-albaștrii s-a petrecut în minutul 90+5. Iulian Cristea a încercat un șut spre poartă, s-a lovit de un adversar, a căzut și a solicitat lovitură liberă de la marginea careului.

Decizia lui Kovacs a fost inversă. Mai mult, i-a arătat cartonașul galben apărătorului de la FCSB și, pentru că era al doilea avertisment, l-a trimis la cabine cu câteva zeci de secunde înaintea fluierului final.

Iulian Cristea va lipsi etapa viitoare, miercuri, când FCSB o va întâlni, în deplasare, pe ultima clasată în Casa Pariurilor Liga 1, Academica Clinceni.

”Am luat al doilea galben pentru simulare și nu știu de ce. Am tras la poartă și m-a agățat pe vârf, mă doare și acum piciorul. OK, poate nu se dă fault, dar nu-mi poți da al doilea galben pentru nimic. Arbitrul mi-a zis că a fost simulare, dar nu-mi poți da galben așa ușor”, a răbufnit Cristea, la finalul jocului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgovişte: 1,45 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT