Sport

Istvan Kovacs, încântat de introducerea VAR în fotbalul românesc: ”Va fi un ajutor mare atât pentru noi”

Fotbalul românesc va avea de VAR din acest sezon, iar Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru al momentului în România, este mulțumit că va putea beneficia de acest sistem.
09.07.2022 | 16:00
Istvan Kovacs incantat de introducerea VAR in fotbalul romanesc Va fi un ajutor mare atat pentru noi
Fotbalul românesc va avea de VAR din acest sezon, iar Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru al momentului în România, este mulțumit că va putea beneficia de acest sistem. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Primul meci în care se va folosi arbitrajul video este Supercupa României, în care se vor întâlni CFR Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Introducerea VAR în fotbalul românesc, salutată de Istvan Kovacs

După un sezon fantastic în care a condus meciuri importante și în care a fost selectat pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, Istvan Kovacs a vorbit despre ce înseamnă introducerea sistemului VAR în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

”Acest moment a fost așteptat de mult timp la noi în țară. Noi, arbitrii, suntem bucuroși că putem să beneficiem de acest arbitraj video, va fi un ajutor mare atât pentru noi, cât și pentru echipe.

Arbitrii pot să iasă împăcați de pe teren că au luat numai decizii corecte și nicio echipă n-a fost dezavantajată. Putem să avem conștiința împăcată, arbitrajul video poate să corecteze o eventuală greșeală majoră.

ADVERTISEMENT

VAR-ul nu poate să intervină la orice situație de joc. VAR intervine în situații majore: un gol validat sau nevalidat, un cartonaș roșu acordat sau neacordat, identificare greșită a unui jucător. Putem să corectăm greșelile majore”, a declarat Kovacs, pentru digisport.ro.

Mândru că va merge la turneul final din Qatar

Istvan Kovacs, care va fi în camera VAR la Supercupa României de la Arad, este încântat de faptul că va călca pe urmele unor arbitri celebri din România și va putea conduce partide la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

”A fost un an bun pentru mine, care a fost încununat cu finala Conference League. Mă bucur de moment. Se vede munca depusă de Comisia Centrală a Arbitrilor, a domnului Vassaras. Este un moment foarte bun în România ca să fii arbitru.

În 2014, la meciul de la Târgu Mureș cu Steaua, a fost un moment de cumpănă din cariera mea. Am avut multe lucruri de învățat, nu m-am gândit nicio clipă să mă las. Aștept cu nerăbdare Cupa Mondială. Sunt mândru, pentru că intru într-o categorie selectă, lângă domnul Rainea, domnul Igna și domnul Rădulescu. Este visul meu din copilărie.

ADVERTISEMENT

Sper ca Ovidiu Hațegan să revină în curând pe teren. Este un tip deosebit, un coleg bun, care a avut rezultate extraordinare în Europa. Merită să-și continue viața în mod normal”, a încheiat arbitrul din Carei.

ADVERTISEMENT