Fotbal international

Istvan Kovacs la debutul în Liga Campionilor: opt galbene și un roșu! Aplaudat ironic de antrenorul Valenciei

08.11.2018 | 01:09
Istvan Kovacs la debutul in Liga Campionilor opt galbene si un rosu Aplaudat ironic de antrenorul Valenciei

UEFA l-a delegat pe Istvan Kovacs la duelul Valencia – Young Boys 3-1, reprezentând primul meci al arbitrului român în UEFA Champions League. Se anunța un meci ușor pentru Kovacs, însă lucrurile n-au stat deloc așa. 

Istvan Kovacs la debutul în Liga Campionilor

După numai patru minute, tușierul Vasile Marinescu a ridicat greșit fanionul la o fază în care Rodrigo, jucătorul Valenciei, scăpase într-o situație de unu la unu cu portarul. În urma acestei faze antrenorul Valenciei a aplaudat ironic decizia brigăzii de arbitri.

Kovacs a arătat în meci nu mai puțin de opt cartonașe galbene și un cartonaș roșu, nedorind să scape jocul din mână. Dintre acestea, trei au fost în dreptul gazdelor, iar cinci galbene și cartonașul roșu în contul oaspeților.

Eliminarea a fost corectă

Eliminarea lui Sanogo din minutul 77, dar și majoritatea cartonașelor galbene au fost dictate corecte însă. Young Boys a practicat un joc dur, în speranța că va reușit să plece măcar cu un egal de pe Mestalla.

Nu a fost așa însă. Valencia a deschis scorul în minutul 14 prin Santi Mina. În minutul 37, speranțele oaspeților s-au reaprins după golul înscris de  Assale. Totuși, după numai cinci minute, Valencia a marcat din nou prin Santi Mina, 2-1 fiind scorul pauzei. În partea secundă, spaniolii au mai punctat o dată prin Soler, în minutul 56.

Ajuns la 34 de ani, arbitrul născut în Carei și-a făcut debutul în vara lui 2007, într-un meci Rapid – Dinamo, din Supercupa României. Pe lista FIFA a intrat în 2011, iar până la acest meci, mai arbitrase la nivel de cupe europene doar în Europa League. Kovacs mai poate arbitra la nivel profesionist până în 2029.