Sport

Moment uluitor povestit de arbitrul Istvan Kovacs după un meci în care a comis mai multe erori. ”Mi-au spart mașina, mi-au zgâriat-o”

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai buni arbitrii români de fotbal. Dacă forurile european și mondial apreciază prestațiile centralului sătmărean, fanii din România nu trec ușor peste erorile de arbitraj.
22.02.2022 | 22:57
Moment uluitor povestit de arbitrul Istvan Kovacs dupa un meci in care a comis mai multe erori Miau spart masina miau zgariato
ADVERTISEMENT

La 37 de ani Istvan Kovacs se bucură de aprecierea forurilor internaționale de fotbal, iar pe plan intern este unul dintre arbitrii cu cele mai multe meciuri în prima ligă.

Sătmăreanul nu este, însă, un personaj foarte iubit. Maniera fermă cu care oficiază jocurile stârnește reacții dintre cele mai vehemente, iar atunci când greșește acuzele nu se lasă așteptate.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs: ”Încerc să învăț din greșeli”

Hulit de unii dintre finanțatorii, antrenorii și jucătorii din Casa Pariurilor Liga 1, Istvan Kovacs continuă să fie unul dintre cei mai reprezentativi arbitri români.

Recent a fost delegat să conducă la centru super înfruntarea dintre Barcelona și Napoli, din UEFA Europa League. În țară este aproape nelipsit de la jocurile cu greutate.

ADVERTISEMENT

Nu întotdeauna prestația centralului ardelean este pe placul oficialilor sau a suporterilor. Kovacs a dezvăluit că la un moment dat și-a găsit mașina avariată, după un meci mai slab.

”S-a întâmplat să mă trezesc cu maşina spartă şi cu maşina zgâriată, sunt lucruri pe care nu le poţi controla. Peste erori se trece foarte greu.

ADVERTISEMENT

Încerc să invăţ din greşeli, să nu pun mare accent, să caut care a fost motivul pentru care am comis acea greşeală şi pe viitor să evit o poziţionare greşita”, a povestit Istvan Kovacs, pentru Telekom Sport.

Istvan Kovacs admite că mulți colegi de breaslă și-au risipit carierele pentru că nu au trecut peste greșelile comise

Centralul originar din Carei nu pare afectat niciodată în timpul unui joc de vreo eroare comisă, ba chiar afișează o siguranță debordantă, fiind arareori înduplecat să schimbe vreo decizie.

ADVERTISEMENT

Kovacs spune că mulți dintre colegii lui de breaslă au capotat din cauza erorilor comise și a reacțiilor celor din jur, ajungând chiar să renunțe la arbitraj.

”Asta diferă de la personă la persoană. Sunt cazuri în care unii reuşesc să treacă peste şi continuă să aibă o carieră frumoasă, şi alţii care sunt retrogradaţi şi se lasă de arbitraj.

Sau, dacă vorbim de decizii subiective, acolo e percepţia arbitrului la momentul respectiv, acolo este greu de schimbat ceva, dar dacă am luat o decizie pentru că nu am avut cea mai buna poziţie, da, atunci îmi reproşez.

Pentru că aş fi putut să fac mai mult ca să am un unghi deschis  în care să iau decizia cea mai bună”, a explicat Kovacs, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT