Sport

Istvan Kovacs n-a trecut neobservat în U Craiova – CFR Cluj 1-3. Prestația i-a fost umbrită de o greșeală gravă împotriva campioanei

16.05.2021 | 00:28
Istvan Kovacs na trecut neobservat in U Craiova  CFR Cluj 13 Prestatia ia fost umbrita de o greseala grava impotriva campioanei
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut o victorie uriașă, scor 3-1, în derby-ul etapei cu numărul opt din play-off-ul Ligii 1, contra Universității Craiova, la capătul unui meci presărat nu doar cu execuții de pus în ramă, ci și cu greșeli de arbitraj.

Acuzat în nenumărate rânduri de contracandidați că încearcă să o ajute în lupta pentru un nou titlu – al patrulea consecutiv – Istvan Kovacs i-a refuzat campioanei en-titre un penalty cât se poate de clar în minutul 23, când Ciprian Deac a pătruns în flancul drept și a fost faultat de Vătăjelu, chiar pe linia careului de 16 metri.

ADVERTISEMENT

În ciuda protestelor, centralul a fost de neînduplecat. Ba chiar i-a arătat cartonașul galben antrenorului Edward Iordănescu, iar la faza imediat următoare, Andrei Ivan și-ar fi putut aduce echipa în avantaj, dar șutul său a trecut milimetric pe lângă poarta lui Sandomierski.

Istvan Kovacs, inamicul CFR-ului după remiza cu U Craiova. I-a refuzat campioanei un penalty clar

N-ai văzut penalty? N-a fost penalty acolo?”, a reacționat antrenorul „feroviarilor”, scos din minți de arbitrul Istvan Kovacs. Imediat după meci, în schimb, a preferat să adopte un ton mult mai rezervat.

ADVERTISEMENT

Eu spun că în astfel de jocuri, cu o astfel de miză, orice decizie de genul acesta poate influența jocul într-o parte sau alta. Sunt lucruri pe care nu le putem controla și atunci le lăsăm în voia lui Dumnezeu”, a declarat acesta la flash-interviu.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: „Lovitură de la 11 metri”

Imediat după meci, Ion Crăciunescu a analizat faultul comis de Vătăjelu asupra lui Deac și a dat verdictul: centralul trebuia să acorde lovitură de la 11 metri în favoarea CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Vătăjelu ajunge cu un atac întârziat. Locul de contact este cel în care se află piciorul adversarului. Piciorul adversarului se află pe linia care delimitează suprafața de pedeapsă. Decizia corectă este lovitura de la 11 metri”, a explicat specialistul la Digi Sport.

Penalty-ul din minutul 23 nu a fost, însă, unicul moment controversat al partidei. Tot în prima repriză, clujenii au solicitat din nou lovitură de la 11 metri, în urma duelului dintre Acka și Burcă. Nici de această dată nu au avut câștig de cauză, deși faza rămâne sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Nu sunt singurele greșeli comise de Istvan Kovacs împotriva CFR-ului

De altfel, în ciuda acuzațiilor lansate de Gigi Becali, Istvan Kovacs poate fi considerat un arbitru de tristă amintire pentru CFR Cluj. Asta dacă ne raportăm la un alt penalty refuzat, culmea, tot împotriva Universității Craiova.

Se întâmpla în meciul din play-off-ul sezonului trecut, la capătul unui duel dintre Vlădoiu și Costache. Chestionat pe marginea subiectului, Adrian Porumboiu nu a ezitat atunci să-l pună la zid pe central.

Penalty de manual! Situația e cu atât mai agravantă pentru Kovacs că a acționat invers. Trebuia să vadă și să dea ce a fost în teren, 11 m clar, cum să dai altceva?

Dacă-l chinuiesc amintirile, să se lase! Dacă e, dă-l, mă, nu te gândi că ai dat prea multe altădată. Penalty clar!

Vlădoiu întinde piciorul, îl împiedică pe Costache să continue acțiunea și tu dai avertisment pentru simulare?! Ca să dai impresia că vrei să ștergi tu ceva cu buretele…

Clujul e altă echipă acum, joacă fotbal, nu mai este Clujul lui Paszkany, acum sunt alții la conducere și pe bancă. De ce să pedepsești o echipă pentru ce-ai făcut tu cu altă echipă?”, declara fostul arbitru pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,40 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT