Sport

Istvan Kovacs, nominalizat la premiul “Arbitrul Anului 2022”! Cu cine se luptă pentru trofeu

Istvan Kovacs a fost nominalizat la premiul "Arbitrul Anului 2022", după ce a fost rezervă la Mondialul din Qatar. Alţi 24 de "centrali" se luptă pentru trofeu.
27.12.2022 | 16:44
Istvan Kovacs nominalizat la premiul Arbitrul Anului 2022 Cu cine se lupta pentru trofeu
Istvan Kovacs, pe lista pentru premiul "Arbitrul Anului 2022"
ADVERTISEMENT

Anul 2022 a fost foarte bun pentru Istvan Kovacs, chiar dacă nu a avut şansa să arbitreze vreun meci la Campionatul Mondial din Qatar. Acum, arbitrul se află pe o listă selectă pentru un premiu important.

Istvan Kovacs, pe lista nominalizaţilor la premiul “Arbitrul Anului 2022”

Cu prestaţii bune în Liga Campionilor, unde a fost lăudat pentru deciziile luate în Manchester City – Real Madrid 4-3, în manşa tur din semifinale, Istvan Kovacs a fost convocat în lotul arbitrilor de la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

În Qatar, Istvan Kovacs a fost rezervă în opt meciuri şi nu a prins nicio partidă ca “central”. Cu toate acestea, Rai News a anunţat că românul se află pe lista nominalizaţilor la premiul de “Arbitrul Anului 2022”.

Pe lângă Istvan Kovacs, pe listă se mai află alţi 24 de arbitri. Clement Turpin (Franța), Danny Makkelie (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Daniele Orsato (Italia), Michael Oliver (Anglia), Slavko Vinčić (Slovenia), Anthony Taylor (Anglia), Jesus Gil Manzano (Spania) sau Fernando Rapallini (Argentina) sunt câteva dintre cele mai cunoscute nume.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, interviu pentru FANATIK după Campionatul Mondial 2022

La Campionatul Mondial 2022, Istvan Kovacs a fost rezervă la opt meciuri, iar ultimul a fost Portugalia – Elveţia 6-1, în optimile de finală. Chiar dacă nu a fost delegat la centru la nicio partidă, arbitrul de 38 de ani a declarat, într-un interviu pentru FANATIK, că nu este dezamăgut de acest lucru.

“Gust amar nu am pentru că mi s-a oferit posibilitatea să particip la opt meciuri, ceea ce este foarte rar la un eveniment atât de mare, chiar şi în calitate de rezervă.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, mi-aş fi dorit să arbitrez şi pe teren, dar asta va veni pe viitor. Am căpătat experienţă şi sunt sigur că pe viitor o să mă ajute. Am un respect enorm pentru domnul Pierluigi Collina, l-am avut ca şi idol în trecut.

Eu, să mă cert? Niciodată nu mi-aş permite să mă cert cu el, nu se pune problema de aşa ceva. Am văzut că au apărut o grămadă de lucruri neadevărate, sunt speculaţii şi atât. Au fost mulţumiţi de pregătirea noastră şi de comportamentul nostru pe durata turneului. Dacă nu era aşa, nu eram delegaţi la opt meciuri”, a declarat Istvan Kovacs pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

După experienţa din Qatar, Istvan Kovacs a fost delegat la două meciuri din SuperLiga: FCSB – CFR Cluj 0-1 şi Petrolul – FCU Craiova 1948 1-1. În 2023, pe lângă partidele din competiţia internă, arbitrul de 38 de ani are şanse mari să fie delegat în cupele europene.

ADVERTISEMENT