Sport

Istvan Kovacs, prestaţie de cinci stele în Manchester City – Real Madrid 4-3! Le-a închis gura cârcotaşilor din Spania cu două decizii judecate impecabil: “Arbitraj perfect”

Istvan Kovacs a fost delegat la Manchester City - Real Madrid 4-3, manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, şi a reuşit o nouă prestaţie foarte bună, chiar dacă spaniolii erau sceptici înaintea meciului.
26.04.2022 | 23:54
Istvan Kovacs prestatie de cinci stele in Manchester City  Real Madrid 43 Lea inchis gura carcotasilor din Spania cu doua decizii judecate impecabil Arbitraj perfect
Istvan Kovacs a avut o prestaţie senzaţională în Manchester City - Real Madrid
ADVERTISEMENT

UEFA a avut încredere în Istvan Kovacs şi i-a oferit prima semifinală europeană din carieră, iar arbitrul român a reuşit să aibă o prestaţie de cinci stele pe “Etihad”. “Centralul” din Carei a judecat perfect două faze decisive din finalul meciului.

Analiza prestaţiei lui Istvan Kovacs în Manchester City – Real Madrid 4-3

Min. 2 – La golul marcat de Manchester City, spaniolii au crezut că ar fi fost ofsaid, însă brigada lui Istvan Kovacs a judecat perfect faza. “Nu e niciun ofsaid, a început slab Madridul”, au concluzionat jurnaliştii de la Marca.

ADVERTISEMENT

Min. 11 – Gabriel Jesus a dus scorul la 2-0 pentru Manchester City, iar Jordi Delgado, specialistul în arbitraj al cotidianului Sport, din Barcelona, a avut cuvinte de laudă pentru brigada lui Istvan Kovacs. “Genial asistentul lui Kovacs la golurile lui City. Nu a fost ofsaid la niciunul”.

Min. 25 – Ovidiu Artene a semnalizat un ofsaid la Vinicius, însă Eduardo Iturralde Gonzalez, fost arbitru FIFA şi specialistul AS, i-a căutat nod în papură tuşierului român. “Este ofsaid la Vinicius. Asistentul trebuia să aştepte să treacă pericolul, aşa e protocolul”.

ADVERTISEMENT

Min. 45 – Toni Kroos comite un fault dur, însă Istvan Kovacs nu scoate cartonaşul galben. “Fault clar. A ajuns târziu neamţul”, a fost reacţia lui Eduardo Iturralde Gonzalez, astfel că un avertisment nu trebuia arătat la această fază.

Decizii perfecte pe finalul meciului de pe “Etihad”

Min. 53 – Istvan Kovacs i-a arătat cartonaşul galben lui Pep Guardiola, după ce antrenorul lui Manchester City a fost prea vocal la o decizie a arbitrului român.

ADVERTISEMENT

Min. 74 – Înainte de golul al patrulea al lui Manchester City, Kevin De Bruyne a fost faultat la marginea careului, iar Istvan Kovacs a lăsat avantaj. Decizia arbitrului român a fost una foarte bună şi remarcată pe reţelele de socializare: “Golul lui Bernardo Silva este şi al arbitrului. Excelentă decizia lui Kovacs”, “A judecat perfect Kovacs” sau “Un arbitraj perfect”, au fost câteva dintre reacţiile de pe Twitter.

“Foarte bine aplicată legea avantajului la al patrulea gol al lui City. Bernardo a profitat de pasivitatea defensivei madrilene”, a explicat şi Pavel Fernandez Garcia, specialistul pe probleme de arbitraj al ziarului Marca.

ADVERTISEMENT

Min. 81 – Istvan Kovacs a luat din nou o decizie foarte bine, după ce a arătat lovitură de la 11 metri la un henţ comis de Aymeric Laporte în careu. “Penalty clar, decizie foarte bună şi rapidă”, a comentat Pavel Fernandez Garcia.

Delegarea lui Istvan Kovacs la Manchester City – Real Madrid, criticată de specialistul Marca

Înainte de startul meciului, Pavel Fernandez Garcia, specialistul în arbitraj al Marca, considera că Istvan Kovacs nu ar fi trebuit să arbitreze o semifinală în Liga Campionilor. De altfel, ibericul a criticat delegarea românului şi la meciul Manchester City – Atletico Madrid 1-0, din faza sferturilor.

“În semifinalele Ligii Campionilor ar trebui să fie cei mai buni arbitri. Istvan Kovacs a fost delegat la Manchester City – Real Madtid. Este românul printre cei mai buni? În opinia mea, nu”, scria Pavel Fernandez Garcia pe Twitter, înainte de startul meciului.

De asemenea, Eduardo Iturralde Gonzalez s-a arătat surpins de decizia celor de la UEFA, însă fostul arbitru a remarcat faptul că Istvan Kovacs a avut prestaţii bune în actualul sezon.

“Mi-a atras atenţia delegarea lui Kovacs. Nu se afla în cărţi pentru a arbitra o semifinală, dar arbitrul român vine după câteva meciuri bune, în care a fost remarcabil, iar UEFA a profitat de acest lucru”, nota fostul arbitru spaniol.

ADVERTISEMENT