Sport

Istvan Kovacs răspunde la acuzele lui Steliano Filip din Fanatik! Ce spune despre greşelile din FCSB – Dinamo şi propunerea inedită pentru FRF şi LPF

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai bine cotați arbitri din România, dar și cel mai contestat de sportivi și oficiali. Sătmăreanul a răspuns acuzațiilor.
20.09.2021 | 10:01
Istvan Kovacs raspunde la acuzele lui Steliano Filip din Fanatik Ce spune despre greselile din FCSB  Dinamo si propunerea inedita pentru FRF si LPF
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate motivul pentru care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Steliano Filip în derby-ul cu FCSB, 6-0 pentru roș-albaștrii.

Ulterior, fotbalistul l-a acuzat pe Kovacs că motivația eliminării, din raportul de joc întocmit de arbitru, a fost una mincinoasă. Într-un interviu pentru Digisport, Istavn Kovacs a vorbit la rândul lui despre acest episod.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs: ”Nu comentez ce spun jucătorii despre mine”

Istvan Kovacs are 37 de ani și este un arbitru de top, fiind delegat la numeroase meciuri importante atât din competițiile interne, cât și la meciuri din întrecerile continentale intercluburi.

În această vară a condus la centru și meciul Olanda – Macedonia de Nord de la Euro 2020. Însă, în ciuda recunoașterii internaționale, arbitrul originar din Carei, este mai mereu în centru unor scandaluri, fotbaliștii acuzându-l că este arogant și le vorbește într-un limbaj nepotrivit.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce s-a întâmplat în faza în care l-a eliminat pe Steliano Filip, în derby-ul cu FCSB, arbitrul a eschivat un răspuns frontal, deși fotbalistul i-a adus acuzații grave, dezvăluite în exclusivitate de FANATIK.

”Nu am comentat niciodată în public deciziile luate pe teren, nu o pot face nici acum. Regulamentul CCA nu îmi permite acest lucru. Nu doresc să comentez alte declarații ale jucătorilor despre mine.

ADVERTISEMENT

Legat de prestația mea și a colegilor din brigadă, există persoane autorizate la nivelul Comisiei Centrale a Arbitrilor care să analizeze deciziile.”, a spus Istvan Kovacs pentru Digisport.

Istvan Kovacs propune ca discuțiile arbitrilor cu jucătorii să fie redate în transmisiunile directe

Arbitrul sătmărean consideră că pentru a elimina aceste discuții în contradictoriu dintre arbitrii și jucători sau oficiali, FRF și LPF ar putea să implementeze sistemul audio folosit de arbitri în meciurile de rugby, sport în care telespectatorii aud pe transmisiunile directe dialogurile dintre oficiali și sportivi.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă unele persoane încearcă să îmi creeze această imagine, este una departe de adevăr. Abia aștept momentul în care se va introduce și în fotbal acea regulă din rugby prin care discuțiile arbitrului pot fi auzite și de către public.

Vreau doar să spun că imaginea de arbitru nerespectuos cu jucătorii pe care, din diferite motive, unele persoane încearcă să mi-o atribuie nu este una reală.

S-a insistat prea mult pe această temă, iar eu nu doresc să apar în fața publicului să dau explicații după fiecare episod în care jucători pretind că am avut un comportament neadecvat în fața lor”, a punctat Istvan Kovacs pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT