Sport

Istvan Kovacs arată cu degetul după scandalul cu Cristi Săpunaru: „Jucătorii îmi spun că declară în presă anumite chestii despre mine”

Meciul FCSB – Rapid 3-1, din etapa a 20-a a Ligii 1, a fost marcat și de conflictul dintre arbitrul de centru Istvan Kovacs și căpitanul Rapidului, fundașul Cristian Săpunaru.
23.12.2021 | 08:53
Istvan Kovacs arata cu degetul dupa scandalul cu Cristi Sapunaru Jucatorii imi spun ca declara in presa anumite chestii despre mine
ADVERTISEMENT

În minutul 90+2 al derby-ului bucureștean dintre FCSB și Rapid, care a avut loc pe 15 decembrie, pe Arena Națională, arbitrul de centru a dictat lovitură de la 11 metri pentru gazde, care a fost transformată de Tănase.

Istvan Kovacs nu se aștepta ca Cristi Săpunaru să facă respectivele afirmații

Imediat după faultul comis de Cristian Săpunaru asupra lui Ianis Stoica, a avut un conflict verbal între fundașul Rapidului și Istvan Kovacs. Jucătorul a declarat că centralul i-ar fi spus că-l dă afară din țară, nu doar de pe teren, dar Kovacs neagă acest dialog.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost înregistrat… nu doar cu Cristi Săpunaru, ci meciul. Am ascultat înregistrarea și se aude conversația dintre mine și dânsul. Probabil a existat și o frustrare din partea jucătorului… s-a pierdut meciul după o intervenția de a sa.

Nu am ascultat în totalitate interviul lui, dar mi s-a transmis. Nu asta a încercat să spună, dar unii au speculat și s-a ajuns până aici.

ADVERTISEMENT

Eu cu Cristian Săpunaru am avut întotdeauna o relație bună pe terenul de joc, este un lider adevărat. Nu m-am așteptat din partea dânsului să spună acest lucru. Jucătorii speculează pentru că au fost antecedente”, a precizat Istvan Kovacs pentru ProSport.

Cristi Săpunaru susține că nu a avut un dialog cu Istvan Kovacs, ci a vorbit singur

La finalul partidei dintre FCSB și Rapid, câștigată de roș-albaștrii cu 3-1, cu goluri primite în minutele 90+3 și 90+6, Cristian Săpunaru a refuzat, într-o primă fază, să se refere la arbitraj.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbesc despre penalty, ar trebuit să vorbesc despre arbitru. Din 2008, de la celebrul ‘caz bricheta’, nu mai vorbesc despre arbitri. Pot să greșească și ei”, a declarat după meci căpitanul oaspeților, Cristian Săpunaru.

Acesta a precizat că nu a avut niciun fel de dialog pe parcursul meciului cu arbitrul de centru. „Aș fi vrut să vorbesc cu domnul arbitru, dar nu se poate. Eu purtam un dialog cu mine. De partea cealaltă nu am primit niciun răspuns.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că putea să mă dea afară din țară”, a fost afirmația căpitanului Rapidului.

Replica arbitrului de centru a venit la scurt timp după meci. „Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: ‘Până la capăt, n-o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!’.

Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui”, a dezvăluit centralul, la vremea respectivă.

Istvan Kovacs susține că jucătorii îl amenință cu dezvăluiri în presă

Arbitrul de centru a recunoscut că a greșit într-un moment al meciului dintre Universitatea Craiova și FCSB disputat în septembrie 2019, când i-a spus lui Florinel Coman, care ceruse penalty pentru roș-albaștrii, „Dispari”.

Am greșit o dată, am recunoscut, mi-am cerut scuze (n.r. – se referă la faza cu Florinel Coman). Și la FCSB – Dinamo m-au atacat din primele minute jucători: ‘vezi ce faci, că mă duc la presă și declar anumite chestii despre tine’. Nu vreau să dau nume de fotbaliști.

Nu pot să stau câte cinci minute să le explic decizia luată, nu asta e recomandarea UEFA sau CCA. De 15 ani sunt arbitru, dacă până acum nu au reușit să mă cunoască… îmi pare rău” a mai spus arbitrul de centru.

Istvan Kovacs înregistrează fiecare partidă pe care o oficiază

Am învățat din aceste scandaluri și mi-am propus să înregistrez fiecare partidă la care sunt delegat, ca să demonstrez tuturor că nu sunt eu băiatul cel rău, ci jucătorii care mă provoacă.

Mi s-au pus cuvinte în gură, unele pe care nu le-am folosit și asta m-a deranjat un pic. Pentru mine e suficient să mă creadă Comisia Centrală a Arbitrilor și Federația Română de Fotbal, asta e cel mai important pentru mine.

Dacă CCA sau FRF vor să facă publice înregistrările, nu am nici o problemă. Aceste înregistrări sunt făcute și la UEFA, la toate meciurile internaționale. Nu e nimic împotriva legii”, a mai spus centralul.

ADVERTISEMENT