Sport

Istvan Kovacs se încălzește pentru play-off-ul din SuperLiga! „Centralul” român, delegat de UEFA la o partidă tare din Europa League

Istvan Kovacs se pregătește pentru play-off-ul SuperLigii cu un meci în Europa League. „Centralul” român a primit o nouă delegare de la UEFA în cupele europene.
14.03.2023 | 18:20
Istvan Kovacs se incalzeste pentru playofful din SuperLiga Centralul roman delegat de UEFA la o partida tare din Europa League
Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la partida Real Sociedad - AS Roma din Europa League.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs își trece în cont o nouă apariție importantă în cupele europene. Cel mai valoros arbitru român al momentului a fost delegat de UEFA la meciul retur din optimile Europa League care le pune față în față pe Real Sociedad și AS Roma.

Înainte de startul play-off-ului din SuperLigă, Istvan Kovacs a fost delegat la Real Sociedad- AS Roma în Europa League

În urmă cu trei săptămâni, Istvan Kovacs a fost la centru la partida tur Liverpool – Real Madrid in optimile Ligii Campionilor, încheiată 5-2 pentru „galactici”. Presa britanică a luat foc în urma prestației „centralului” român. La fel ca la partidele precedente, Istvan Kovacs îi va avea alături pe asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

ADVERTISEMENT

Horațiu Feșnic va fi al patrulea oficial, în timp ce în camera VAR se vor afla nemții Bastian Dankert şi Sören Storks. Între timp, Istvan Kovacs a oficializat și partida Al Wahda și Al Ain, scor 0-3, în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Observator pentru brigada de arbitri va fi Thomas Einwaller (Austria), iar delegat de joc din partea forului european a fost numit Loukas Siotropos (Grecia).

Partida retur dintre Real Sociedad și AS Roma este programată, joi, 16 martie, de la ora 22:00. Echipa antrenată de Jose Mourinho merge în Țara Bascilor cu un avantaj consistent de două goluri după ce italienii s-au impus pe teren propriu, scor 2-0 în meciul tur.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, criticat de englezi pentru că nu a acordat penalty în meciul Liverpool – Real Madrid 2-5

Suporterii lui Liverpool nu au digerat cu ușurință înfrângerea usturătoare de pe Anfield, scor 2-5 cu Real Madrid în meciul tur din optimile Ligii Campionilor. Englezii și-au vărsat frustrarea pe Istvan Kovacs, fiind acuzat că nu a dictat penalty la scorul de 2-3 pentru „galactici”.

În minutul 53, Carvajal a părut că îl împinge în careu pe Darwin Nunez, însă Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. De asemenea, arbitrii din camera VAR nu au intervenit, iar jurnaliștii și suporterii britanici au luat foc.

ADVERTISEMENT

„Ajunge cu minciunile! Iată cum a ajutat-o UEFA pe Real VARdrid! Pentru Liverpool, delegarea acestui arbitru român a fost o eroare totală. A fost împingere în careu”, au notat vehement jurnaliștii de la LiverpoolFCNews.uk.

Istvan Kovacs a arbitrat în 2023 la Campionatul Mondial al Cluburilor și Cupa Națiunilor din Golf

După ce și-a încheiat aventura la Campionatul Mondial din Qatar la finalul anului trecut fără să prindă vreun meci de la centru, Istvan Kovacs a avut parte de un start de an plin. „Centralul” din Carei a fost prezent atât la Cupa Națiunilor din Golf, dar și la Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

Primul arbitru român prezent la Cupa Mondială după o pauză de 24 de ani a povestit în exclusivitate pentru FANATIK experiența din Qatar. Istvan Kovacs a fost delegat de opt ori al patrulea oficial, inclusiv la meciul de deschidere al Cupei Mondiale 2022.

ADVERTISEMENT