Sport

Istvan Kovacs, șir de laude pentru Kyros Vassaras într-un interviu UEFA premergător finalei Europa League

Istvan Kovacs a anunțat cum se va pregăti pentru finala Europa League. Ce spune arbitrul despre Kyros Vassaras, conducătorul Comisiei Centrale a Arbitrilor
21.05.2024 | 10:55
Istvan Kovacs sir de laude pentru Kyros Vassaras intrun interviu UEFA premergator finalei Europa League
Kovacs, laude pentru Kyros Vassaras într-un interviu UEFA. Sursă foto:sportpictures
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost delegat de către Uefa și va conduce brigada care urmează să arbitreze finala Europa League, Atalanta – Leverkusen.

Istvan Kovacs, șir de laude pentru Kyros Vassaras

„Cavalerul fluierului” a oferit un interviu în care a anunțat că nu se va pregăti în mod special pentru finala Europa League, dar a ținut și să-l laude pe actualul conducator al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a mai condus finala și Conference League din anul 2022, în care s-au duelat AS Roma și Feyenoord 1-0, iar acum va fi la centru la partida dintre Atalanta – Leverkusen, programată miercuri, 22 mai. Arbitrul va fi ajutat de alți trei români, dar și de doi olandezi și doi slovaci.

„Finala Europa League va fi un moment de mândrie pentru mine, pentru echipa care e alături de mine și, în general, pentru fotbalul românesc. Le datorez multor oameni de acasă un mare `mulțumesc` pentru succesul pe care l-am avut în carieră.

ADVERTISEMENT

Mulți oameni m-au ajutat cu sfaturi bune sau sprijin atunci când am avut momente dificile. Președintele comisiei de arbitri din România, Kyros Vassaras, a ajutat la îmbunătățirea multor lucruri în jocul intern pentru noi și există o singură persoană care este lângă mine de când am început – Istvan Szilagyi – și îi mulțumesc în special pentru că m-a susținut mereu”, a spus arbitrul român în cadrul interviului UEFA.

Finala Europa League, este programată pe 22 mai, în Dublin(Irlanda) pe Aviva Stadium și se va disputa între Atalanta (momentan pe locul cinci în Italia) și Bayer Leverkusen (campioana Germania).

ADVERTISEMENT

Cum se pregătește Istvan Kovacs pentru finala Europa League

Arbitrul român se străduiește să lase presiunea pe locul doi și afirmă că nu se va pregăti într-un mod deosebit pentru această partidă, el fiind obișnuit cu partidele importante.

„Nu schimb nimic în modul în care mă pregătesc pentru meciuri. Eu fac același lucru, indiferent dacă este o finală europeană sau un meci din liga României, iar acest lucru mă ajută să mă concentrez pe deplin. Odată ce jocul este terminat, putem reflecta și ne putem bucura de ocazie”, a mai adăugat Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Delegarea lui Istvan Kovacs la finala Europa League nu a rămas indiferentă pentru presa germană, Pavel Fernandez, specialistul Marca pe probleme de arbitraj, a declarat despre arbitrul român că este unul dintre cei mai slabi arbitrii din elita UEFA.

ADVERTISEMENT