Fotbal intern

Istvan Kovacs arbitrează FCSB – Dinamo. Centralul, scandal cu Florinel Coman și Edi Iordănescu în acest sezon

03.10.2019 | 21:04
Istvan Kovacs arbitreaza FCSB  Dinamo Centralul scandal cu Florinel Coman si Edi Iordanescu in acest sezon
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va arbitra meciul pe care FCSB îl va juca împotriva celor de la Dinamo, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20.30, în etapa 12 din Casa Pariurilor Liga 1, . CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) n-a ținut cont de conflictele în care a fost implicat centralul din Carei și a fost trimis la “Derby de România”.

UPDATE, 5 octombrie, ora 08.35. CCA a anunțat pe frf-cca.ro cine va arbitra partida dintre FCSB și Dinamo. Istvan Kovacs se va afla la centru, iar acesta va fi ajutat de asistenții Ovidiu Artene și Vasile Marinescu. Iulian Călin este rezervă, iar Alexandru Deaconu a fost trimis observator pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va arbitra FCSB – Dinamo

Istvan Kovacs trece printr-o perioadă foarte bună pe plan internațional, acolo unde a fost delegat la Genk-Napoli, meci din grupele Champions League, dar centralul din Carei a întâmpinat mari probleme la începutul sezonului 2019 – 2020 din Casa Pariurilor Liga 1, iar decizia luată de CCA este ciudată.

Arbitrul care a împlinit 35 de ani luna trecută nu este pe placul oficialilor celor două formații și chiar a fost taxat de către Gigi Becali în urmă cu două luni, după meciul Astra – FCSB, scor 2-1. “Și-a bătut joc de munca acestor copii. Nu îi e rușine? N-a vrut să îl dea (n.r. un penalty)! Dacă nu l-a văzut, să se ducă la el acasă, în Ungaria. E clar că la cum a arbitrat, CFR trebuie să ia campionatul”, declara Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Istvan Kovacs la meciul disputat de Universitatea Craiova cu FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
Istvan Kovacs la meciul disputat de Universitatea Craiova cu FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu

Istvan Kovacs a fost implicat în două conflicte în sezonul 2019 – 2020

Centralul delegat la meciul dintre FCSB și Dinamo a avut o reacție incredibilă la adresa lui Florinel Coman la partida disputată de vicecampioana României pe stadionul Ion Oblemenco, scor 0-1, cu Universitatea Craiova. În prima repriză a considerat că Florinel Coman a simulat și i-a spus pe un ton răstit: “Dispari!” în momentul în care fotbalistul îi cerea explicații. Mai mult, camerele TV au surprins acest moment, iar centralul a fost pus de CCA să își ceară scuze prin intermediul unui comunicat.

“Se spune că dacă nu ai arbitrat un Dinamo – Steaua sau un Steaua – Dinamo, înseamnă că n-ai fost arbitru. Eu am arbitrat un astfel de meci. Important după un asemenea joc este să ieşi de pe teren şi lumea să nu vorbească cu tine și despre tine. Asta este cea mai mare laudă la adresa unui arbitru” – Istvan Kovacs

Un alt incident care l-a avut în prim plan pe Istvan Kovacs a avut loc la duelul dintre CFR Cluj și Gaz Metan, scor 3-0, atunci când arbitrul i-a spus lui Edi Iordănescu: “Pleci!”. Mai mult, antrenorul formației din Mediaș a avut o reacție dură la adresa acestuia. “E josnic ce a putut să facă. A venit la mine și mi-a zis “Pleci!” Unde să plec, că asta e meseria mea, dar dacă el zice să plec, trebuie să plec? E înjositor modul în care se comportă acest arbitru, iar dacă eu nu spun adevărul sunt dispus să ies din fotbal, dar dacă e adevărat, atunci Kovacs își asumă același lucru?”, spunea Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a arbitrat până în prezent 4 derby-uri:

  • Dinamo – FCSB, scor 1-1, aprilie 2014
  • FCSB – Dinamo, scor 2-1, aprilie 2017
  • FCSB – Dinamo, scor 1-0, septembrie 2017
  • Dinamo – FCSB, scor 1-1, noiembrie 2018