Sport

Istvan Kovacs, trei penalty-uri și gol validat de VAR, în minutul 120+2, în finala Cupei Naţiunilor din Golf. Video

Istvan Kovacs, care va arbitra meciuri la Campionatul Mondial al Cluburilor, a condus și finala Cupei Națiunilor din Golf.
19.01.2023 | 21:16
Istvan Kovacs trei penaltyuri si gol validat de VAR in minutul 1202 in finala Cupei Natiunilor din Golf Video
Istvan Kovacs a avut parte de un meci plin de evenimente în finala Cupei Golfului. Foto: captură video
ADVERTISEMENT
19-01-2023
19:32

Meci plin de evenimente pentru Istvan Kovacs în finala Cupei Națiunilor din Golf

Istvan Kovacs a fost delegat să conducă finala Cupei Națiunilor din Golf, Irak – Oman. Și a avut parte de un meci extrem de dificil, plin de evenimente.

Arbitrul român a dictat trei lovituri de pedeapsă. Două dintre ele, ambele pentru Oman, în timpul regulamentar. Prima a fost ratată de Jameel Al Yahmadi în minutul 82.

În schimb, cea de-a doua a fost transformată de Salaah Al Yahyaei în minutul 90+10 și a trimis meciul în prelugiri. Kovacs lăsase inițial jocul să continue, însă, apoi, a fost chemat de VAR să revadă faza la monitorul VAR și a întors decizia.

A urmat un al treilea penalty pentru gazde, iar Attwan a dus Irakul în avantaj în minutul 116. Oman a egalat apoi, în minutul 119, prin Al Malki, dar nu s-a ajuns la șuturi de departajare.

În minutul 120+2, la ultima acțiune, după o lovitură liberă, Younnes a înscris cu capul. Reușita a fost analizată zeci de secunde în camera VAR pentru un presupus ofsaid. Golul a fost validat și Irak a obținut al patrulea succes din istorie.

19-01-2023
11:46

Incidente la stadionul din Basra

Cel puţin o persoană a murit şi alte 60 au fost rănite într-o busculadă care a avut loc lângă stadionul din Basra, înaintea finalei Cupei Naţiunilor din Golf, Irak – Oman, meci care va fi arbitrat de Istvan Kovacs.

Conform CNN, mii de fani fără bilet s-au îngrămădit încă din zorii zilei la porţile stadionului, în speranţa de a asista la partida programată la ora 18:00. ”Un om a murit şi sunt zeci de persoane rănite uşor”, a declarat o sursă medicală, sub acoperirea anonimatului.

Istvan Kovacs arbitrează meci după meci la nivel internațional în startul anului. La două zile distanță după ce a fost numit pentru a conduce meciuri la Campionatul Mondial al Cluburilor, arbitrul român a fost delegat pentru finala Cupei Națiunilor din Golf.

Istvan Kovacs va arbitra finala Cupei Națiunilor din Golf

Istvan Kovacs nu duce lipsă de meciuri după încheierea experienței la Cupa Mondială 2022. Arbitrul român a împărtășit momentele din Qatar într-un amplu interviu acordat pentru FANATIK. „Centralul” din Carei a fost desemnat în urmă cu două zile să arbitreze meciuri la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție care aliniază la start cele mai bune echipe de pe anumite continente.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi, 17 ianuarie, FRF a precizat că arbitrul român a fost delegat pentru a arbitra finala Cupei Națiunilor din Golf care le pune față în față pe Irak și Oman. În zona Golfului, Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene.

Arbitrul de rezervă al finalei Cupei Națiunilor va fi Salman Falahy (Qatar), în timp ce în camera VAR se vor afla Jeremy Pignard (Franța) și Jiyedh Redouane (Maroc). Finala Cupei Națiunilor din Golf este programată peste două zile, joi, 19 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, delegat de FIFA la Campionatul Mondial al Cluburilor

Istvan Kovacs va lua parte în perioada 1-11 februarie la Campionatul Mondial al Cluburilor, fiind desemnat de FIFA să arbitreze meciuri care pun față în față cele mai bune cluburi de pe diferite continente.

Pe lângă arbitrul român, Anthony Taylor este celălalt oficial european, prezent la turneul care se va desfășura în Maroc. La fel ca în cazul finalei Cupei Națiunilor din Golf, la Campionatul Mondial al Cluburilor, Istvan Kovacs va fi ajutat de la margine de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene.

ADVERTISEMENT

Ning Ma (China), Mustapha Ghorbal (Algeria), Ivan Barton (Slovenia), Andres Matias Matonte Cabrera (Uruguay) sunt ceilalți arbitri care vor oficializa meciuri la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Echipele care vor evolua la Campionatul Mondial al Cluburilor:

  • Al-Hilal (reprezentanta confederației din Asia)
  • Wydad AC (Maroc, câștigătoarea Ligii Campionilor în Africa)
  • Seattle Sounders FC (SUA, câștigătoarea Ligii Campionilor în regiunea CONCACAF)
  • Flamengo (Brazilia, câștigătoarea Cupei Libertadores)
  • Auckland City FC (Noua Zeelandă, câștigătoarea competiției din zona Oceania)
  • Real Madrid (Spania, câștigătoarea UEFA Champions League)
  • Al Ahly (Egipt, finalista Ligii Campionilor în Africa).
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a povestit pentru Fanatik experiența de la Cupa Mondială din Qatar: „A fost un turneu aşa cum m-am aşteptat”

Istvan Kovacs nu a arbitrat niciun meci de pe gazon la Cupa Mondială din Qatar, fiind delegat de opt ori arbitru de rezervă de Comisia de Arbitraj de la FIFA. Totuși, prin simpla prezență la turneul final a înregistrat o performanță.

„Centralul” din Carei a devenit după o pauză de 24 de ani primul arbitru român care ia parte la un Campionat Mondial. „Pot să spun că a fost un turneu aşa cum m-am aşteptat. Totul a fost la superlativ, din punct de vedere organizatoric nu putem să facem niciun reproş, condiţii de top.

Infrastructura, aţi văzut şi dumneavoastră, ce clădiri noi au apărut în ultimii ani. Din punct de vedere logistic, a fost un turneu la care distanţele nu au mai fost atât de mari. De exemplu, de la hotelul nostru până la Lusail, unde s-a jucat finala, au fost doar 10 minute de mers cu maşina cu antemergător. Totul la superlativ.

M-am simţit împlinit şi faptul că am putut să particip la cel mai important eveniment sportiv organizat pe glob şi, după cum bine ştiţi, meciurile au fost urmărite de foarte mulţi spectatori şi telespectatori, îmi dă o senzaţie de mulțumire”, au fost o parte din declarațiile lui Istvan Kovacs, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT