News

ISU face angajări. Probele pe care trebuie să le susțină candidații

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat condițiile de concurs pentru ocuparea celor 1.400 de locuri vacante de soldați profesioniști.
23.11.2021 | 18:32
ISU face angajari Probele pe care trebuie sa le sustina candidatii
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a scos la concurs 1.400 de posturi de pompier. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oricine are o condiție fizică bună, nu se teme de întuneric și nici de înălțime are șanse să devină pompier. Condițiile și probele de concurs nu sunt însă deloc ușoare.

ISU a anunțat că sunt disponibile 1.356 de posturi vacante de servant. Pentru acestea vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Alte 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază sunt vacante, iar pentru acestea vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Pregătirea necesară ocupantului postului este învățământul general obligatoriu – învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii doi ani de învățământ secundar superior (clasele IX-X de liceu sau primii doi ani din cadrul învățământului profesional).

ADVERTISEMENT

Scara și subsolul, probe eliminatorii de rezistență fizică și psihică

Probele de concurs vor pune la încercare rezistența fizică și psihică a candidaților. Aceștia nu trebuie să aibă fobii care sunt incompatibile cu meseria de pompier (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”) și să se descurce la evaluarea performanțelor fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ.

Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al doilea al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Candidatul care execută corect proba în maximum 90 de secunde este declarat admis.

ADVERTISEMENT

La proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat”, candidatul trebuie să parcurgă un traseu cu o lungime de 20 de metri și lățimea cuprinsă între 2,5 și 3 metri, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat.

Pe acest traseu sunt amplasate patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să se încadreze în timpul final de maximum trei minute. Pentru fiecare obiect neidentificat, se aplică o penalizare de 20 de secunde.

ADVERTISEMENT

Unde se organizează concursul de angajare

Anunțul de angajare a fost publicat pe site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență și al inspectoratului general, în secțiunea Carieră, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile impuse pot depune dosarele de recrutare la adresa de e-mail a unității de recrutare – inspectoratele pentru situații de urgență județene sau din București-Ilfov, în funcție de domiciliul sau reședința din cartea de identitate a candidatului.

Probele de concurs se vor desfășura în centrele de selecție organizate în cadrul ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Timiș, ISU Argeș, ISU Neamț și ISU Brăila.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Paste cu pesto făcut în casă. Un prânz pe care îl prepari în...
Paste cu pesto făcut în casă. Un prânz pe care îl prepari în 20 de minute
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii