News

Italia a atins imunitatea de turmă. 80% din populația peste 12 ani s-a vaccinat anti-Covid

Măsurile de restricție, din ultima vreme, din Italia, par să dea roade. 80% din populația care are vârsta peste 12 ani s-a vaccinat anti-Covid până în prezent.
11.10.2021 | 15:41
Italia a atins imunitatea de turma 80 din populatia peste 12 ani sa vaccinat antiCovid
ADVERTISEMENT

Toată această categorie de vârstă din Peninsulă are schemă completă de vaccinare anti-Covid. Mai exact, este vorba despre un total de peste 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, din populația generală de aproximativ 60 de milioane.

Încă din luna martie, autoritățile italiene și-au stabilit un astfel de obiectiv. Concret, cel care a fixat această țintă a fost generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo, responsabil de gestionarea pandemiei din Italia.

ADVERTISEMENT

”Riscul de spitalizare este redus drastic”

De asemenea, reprezentanți ai lui Francesco Paolo Figliuolo au comunicat faptul că numărul de pacienți este semnificativ de mic, de când s-au imunizat 80% dintre cetățenii italieni care au peste 12 ani.

”Acesta este un nivel critic dincolo de care care experţii consideră – iar tendinţa pe care o înregistrăm în ultimele săptămâni confirmă acest lucru – că riscul de spitalizare este redus drastic.

ADVERTISEMENT

Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulaţiei virusului şi o reducere drastică a internărilor în spitale”,  a transmis Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), iar în momentul de față, consilier al lui Figliuolo.

Totodată, Rasi a explicat și faptul că prin reducerea spitalizărilor, economia a început să se repună pe picioare, iar medicii pot acum îngriji mai mult și alte categorii de pacienți, care au alte afecțiuni decât infecția cu SARS-COV2.

ADVERTISEMENT

Italia își fixează un nou obiectiv: imunizarea a 80% din întreaga populație

Faptul că 80% dintre persoanele care au peste 12 ani sunt imunizate nu este un procent suficient se pare pentru revenirea la normalitate.

Guido Rasi a subliniat că în următoarea perioadă se dorește vaccinarea a 80% din toată populația Italiei.

ADVERTISEMENT

”Va trebui să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80%, în cazul în care continuăm să ne abţinem de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80% din întreaga populaţie, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani”, a mai declarat Guido Rasi, citat de DW.

Anul trecut, Italia a fost cel mai mult afectată de pandemie, din toată Europa, iar nivel mondial a ocupat locul 9.

În Peninsulă sunt restricții mai dure decât în România. Accesul în restaurante doar în baza vaccinării împotriva coronavirusului a fost introdusă încă de la începutul lunii august. Mai mult, angajările se fac tot în baza imunizării.

Autoritățile locale mai transmit că încă de la începutul verii spitalizările de Covid s-au redus. Până în prezent, în Italia sunt 4,7 milioane de cazuri de contaminare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: