News

Italia a decis pentru cât timp va mai prelungi măsurile de restricție. Premierul Conte: “O decizie dificilă dar necesară”

10.04.2020 | 23:48
Italia a decis pentru cat timp va mai prelungi masurile de restrictie Premierul Conte O decizie dificila dar necesara
ADVERTISEMENT

Guvernul din Italia a decis cât timp va mai prelungi măsurile de restricție din cauza noului coronavirus, Giuseppe Conte afirmând că este o “decizie dificilă dar necesară”.

Italia va prelungi măsurile de restricție până pe 3 mai

Executivul din Italia a luat decizia de a prelungi măsurile de restricție impuse până acum din cauza coronavirusului, informează Hotnews, citând cotidianul La Repubblica.

ADVERTISEMENT

Astfel, premierul Giuseppe Conte a anunțat, vineri seara, că prelungirea restricțiilor va fi extinsă până pe data de 3 mai.

“Prelungim măsurile restrictive până pe 3 mai, o decizie dificilă dar necesară, pentru care îmi asum toată responsabilitatea politică”, a anunțat, vineri seară, premierul italian Giuseppe Conte.

ADVERTISEMENT

Primul ministru din Italia a spus că decizia de a prelungi măsurile de limitare a distanțării sociale a fost luată pentru a consolida eforturile făcute până acum de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Unele firme își pot relua activitatea din 14 aprilie

“Nu putem irosi eforturile făcute până acum, dacă cedăm acum riscăm să o luăm de la capăt”, a precizat premierul italian.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Executivul de la Roma a decis ca, din 14 aprilie, mai multe fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți, să își poată relua activitatea.

Acest lucru se va face doar dacă firmele respective vor avea o strategie clară pentru a limita răspândirea noului coronavirus, cum ar fi distanțarea între clienți și protejarea angajaților.

ADVERTISEMENT

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia a ajuns la 18.849 de morţi, cu 570 de decese declarate doar în ultimele 24 de ore.

În total, numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 147.577.

ADVERTISEMENT