ADVERTISEMENT
News

Italia a dezvoltat un nou test rapid pentru Covid-19. Depistează trei tulpini ale virusului în timp record

Autor: Bogdan Solomon | 08.02.2021 | 20:37
Italia a dezvoltat un nou test rapid pentru Covid-19. Depistează trei tulpini ale virusului în timp record
Noul test va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie în toate laboratoarele care fac analiza testelor moleculare. Sursa foto: Colaj Fanatik

Italia a dezvoltat un test rapid pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 care poate identifica, în doar două ore, nu mai puțin de trei tulpini ale virusului aflate în circulație. Acesta  va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie în toate laboratoarele specializate în analiza testelor moleculare.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de cel antigen, dezvoltat la începutul pandemiei și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente (fluorocromi). „Aceștia din urmă identifică variantele”, susține Francesco Broccolo, virologul care a creat acest test împreună cu o companie italiană.

ADVERTISEMENT

Un test rapid produs în Italia poate depista trei tulpini ale coronavirusului în doar două ore

Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialului genetic.

Fie pentru a avea o confirmare definitivă, fie pentru a identifica eventuale noi variante, altele decât britanică, braziliană și sud-africană”, a explicat reputatul om de știință italian.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii italieni susțin că au descoperit medicamentul care poate ucide virusul în 5 zile

Nu este singura veste dătătoare de speranțe pe care am primit-o în ultima perioadă. Două echipe de medici și cercetători din Israel au creat un medicament care ar putea învinge boala provocată de coronavirus în mai puțin de o săptămână, inclusiv în cazul pacienților aflați în stare critică.

Testele preliminare au arătat că 29 dintre cei 30 pacienți care se confruntau cu forme moderate sau grave și-au revenit în cinci zile de la administrarea pastilei EXO-CD24. Potrivit medicului Nadir Arber, rezultatele au indicat un procent de vindecare de 95%.

ADVERTISEMENT

O singură pastilă pe zi este suficientă pentru ca starea persoanei infectate să se îmbunătățească, afirmă specialistul. Cei 29 de pacienți au dat semne de vindecare după două zile de tratament și au fost externați după alte 3-5 zile.

Cercetătorii nu au anunțat însă și în ce constă acest medicament, dar rezultatele încurajatoare au făcut ca spitalul să solicite Comitetului Helsinki al Ministerului Sănătății extinderea studiului pe un număr mai mare de pacienți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!