News

Italia a extins pe termen nedefinit carantinarea obligatorie pentru români

31.07.2020 | 15:45
Italia a extins pe termen nedefinit carantinarea obligatorie pentru romani
Masca ar putea deveni obligatorie în București. Guvernul va prelungi starea de alertă cu 30 de zile. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Roma au anunțat că românii care intră în Italia vor trebui să stea în izolare timp de 14 zile până când se va reveni asupra deciziei. Măsura  reprezintă prelungire pe termen nedefinit a deciziei din 24 iulie când Ministerul italian al Sănătății anunța că se aplică doar până la 31 iulie, transmite G4Media citând Agerpres.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, a dispus printr-un ordin semnat pe 24 iulie că toți cetățenii care vin din România în Italia trebuie să stea două săptămâni în carantină după sosire. Măsura s-a aplicat și celor care vin din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Speranza preciza că măsura de carantinare obligatorie pentru români și bulgari se aplică până pe 31 iulie. În condițiile în care ordinul expiră astăzi, ministrul Sănătății a decis prelungirea acestuia, de data asta fără să ofere un termen limită pentru  când nu se va mai impune carantina de 14 zile.

Tot astăzi, Roberto Speranza a anunțat că nu mai este permisă intrarea pe teritoriul italian a persoanelor care vin din Algeria, cu excepția unor ”situații de urgență dovedite”.

ADVERTISEMENT

Românii intră în carantină și dacă merg în Slovenia

De asemenea, și Slovenia a decis astăzi impunerea unei perioade de izolare de 14 zile pentru persoanele care vin din România, informează agenția EFE, preluată de Agerpres. Decizia vizează totodată și persoanele care vin din  Bulgaria, India, Bahamas și cinci regiuni din Spania (Aragon, Catalonia, Navarra, Țara Bascilor și Valencia).

Măsura a intrat în vigoare imediat, dar nu vizează persoanele care se află doar în tranzit pe teritoriul sloven.

ADVERTISEMENT

Restricțiile de călătorie pentru români se înmulțesc în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 de la noi continuă să crească.

Astfel, Austria a decis să permită accesul românilor pe teritoriul său numai dacă au un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte, nu cu 96 de ore, cât era valabil până luni, 27 iulie.

ADVERTISEMENT

Tot de luni, Cipru a interzis accesul persoanelor care vin din România cu excepția anumitor categorii: cei care au cetățenie cipriotă sau posesorii de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oamenii de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivii care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialiști cu contracte de muncă sau cazuri umanitare.

Grecia a impus obligativitatea unui test negativ la coronavirus și persoanelor care vin din România cu avionul. Inițial, măsura se aplica doar celor care intrau prin punctul de trecere a frontierei de la Kulata-Promachonas.

 

ADVERTISEMENT
Tags: