Italia a activat starea de MAXIMĂ SECURITATE. Islamiştii vizează obiective turistice

Italia

Un regim de "maximă securitate", cu verificări suplimentare ale vizitatorilor, a fost activat în jurul Colosseumului din Roma ca parte a măsurilor de precauţie împotriva terorismului, a precizat miercuri poliţia italiană, transmite DPA, citată de Agerpres.

Italia a instituit regimul de "maximă securitate" care a fost activat la Colosseum. "Zona Colosseumului a fost plasată sub un regim de maximă securitate", arată un comunicat al poliţiei, care relevă că accesul la obiectivul turistic va fi făcut prin porţi de screening.

Faptul că zona a devenit, pentru perioada de vară, spaţiu în întregime pietonal ar trebui să faciliteze controalele, spune poliţia, adăugând că securitatea a fost intensificată de asemenea pe Via del Corso, o arteră centrală de cumpărături.

Împreună cu Forumul Roman din vecinătate, Colosseumul este cel mai popular obiectiv turistic din Italia, atrăgând mai mult de 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor ministerului culturii.

În noiembrie 2015, după atentatele de la Paris, autorităţile americane au avertizat asupra riscului de atacuri teroriste asupra unor obiective precum Basilica Sf.Petru din Roma sau Domul ori opera Scala din Milano.

Sursă: www.agerpres.ro