News
notix pixel id

Italia administrează boosterul la numai 5 luni de la rapel. „Este crucială pentru a ne proteja“

Autorităţile sanitare din Italia vor administra doza a treia persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID-19 după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a anunțat Roberto Speranza, ministrul italian al sănătăţii.
24.11.2021 | 19:34
Italia administrează boosterul la numai 5 luni de la rapel. „Este crucială pentru a ne proteja“
Doza a treia a vaccinului anti-COVID-19 va fi făcută la cinci luni după rapel în Italia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a semnat luni seară ordinul prin care administrarea dozei trei (supra-rapel) se va putea face la cinci luni după rapel. Ordinul a fost publicat marți și va intra în vigoare miercuri, anunță publicația quotidiano.net.

„Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (…) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă“, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Să ne vaccinăm pentru a fi mai puternici“

Roberto Speranza a precizat că introducerea administrării dozei a treia la cinci luni după rapel respectă recomandările Agenției italiene a medicamentelor (AIFA).

ADVERTISEMENT

„Să ne vaccinăm pentru a fi mai puternici“, a scris ministrul. „Fiecare vaccinat în plus înseamnă să avem un scut mai puternic pentru a înfrunta mai bine următoarele săptămâni“, a declarat el, adăugând că această fază de gestionare a pandemiei este încă plină de „provocări și pericole“.

Aproximativ 87% din populaţia de peste 12 ani din Italia a fost vaccinată cu cel puţin o doză, iar 84,63% a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

ADVERTISEMENT

În pofida avansării campaniei de vaccinare, numărul cazurilor de COVID a crescut în Peninsulă în ultimele zile, așa cum se întâmplă și în celelalte state europene.

Guvernul de la Roma analizează măsurile prin care poate controla răspândirea virusului, având în vedere apropierea sărbătorilor din decembrie.

ADVERTISEMENT

Apel pentru restricții mai dure aplicate nevaccinaților

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut luni guvernului să elibereze certificatul verde doar persoanelor care sunt vaccinate.

Fedriga a solicitat, totodată, să fie controlaţi cetăţenii care vin în Italia din ţări cu număr mare de cazuri de COVID şi cu o rată scăzută de vaccinare pentru a evita un nou lockdown care ar afecta încă o dată economia.

ADVERTISEMENT

Executivul italian a impus mai multe restricţii, printre care purtarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

De la declanşarea pandemiei, în februarie 2020, în Italia s-au înregistrat în total 133.000 de decese provocate de COVID-19 și cinci milioane de cazuri de infectare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri