Sport

Italia – Anglia, finala Euro 2020! Totul despre ultimul act de pe Wembley

Italia și Anglia joacă duminică, de la ora 22:00 pe stadionul Wembley în ultimul act de la Euro 2020. FANATIK vă prezintă cele mai interesante informații despre finală.
11.07.2021 | 19:10
Italia  Anglia finala Euro 2020 Totul despre ultimul act de pe Wembley
ADVERTISEMENT

Italia va întâlni Anglia pe Wembley în ultimul act de la Euro 2020. Pentru ambele formații, istoria participărilor la turneul final european a fost presărată cu multe dezamăgiri. Dar totul s-ar putea schimba diseară.

Italia – Anglia, finala Euro 2020! Englezii, pentru prima dată în ultimul act

FANATIK vă prezintă cele mai interesante informații înainte de confruntarea de pe Wembley care va desemna noua campioană a Europei:

ADVERTISEMENT

Anglia nu a câștigat niciodată trofeul și se află la prima finală din istorie la Campionatul European. De cealaltă parte, Italia a câștigat o singură dată, în urmă cu 53 de ani, însă a pierdut ultimele două finale: Euro 2000 și Euro 2012.

Doar trei echipe au câștigat titlul european pe teren propriu

Doar trei echipe naționale au reușit să câștige titlul european pe teren propriu: Spania (1964), Italia (1968) și Franța (1984). Portugalia (2004) și Franța (2016) au jucat finala, însă aveau să o piardă.

ADVERTISEMENT

Uniunea Sovietică și Germania au pierdut mai multe finale decât Italia. Ambele națiuni au fost învinse de trei ori în ultimul act, în timp ce azzurri au pierdut două finale.

Germania, cele mai multe prezențe în finală, 6!

Italia a ajuns pentru a patra oară în ultimul act de la Euro, la fel ca și Spania și Uniunea Sovietică. Doar Germania are mai multe prezențe în ultimul act: 6, ultima dată în 2008.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Roberto Mancini poate stabili un nou record: cel mai mare interval de timp între două trofee europene: 53 de ani. În acest moment recordul este deținut de Spania, cu 44 de ani între trofeul obținut în 1964 și 2008.

Bonucci și Chiellini, a doua finală de Euro din carieră!

Leonardo Bonucci și Georgio Chiellini au evoluat și în finala din 2012 și vor fi pe teren diseară, adăugându-se celor 38 de jucători care au prins două finale ale Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Pentru Anglia este a abia a doua finală majoră din istorie, cealaltă fiind disputată tot pe teren propriu: victorie 4-2 împotriva Germaniei de Vest în finala Cupei Mondiale de pe Wembley în 1966.

10 câștigătoare la Euro! Vom avea o nouă campioană?

Anglia este a 13-a țară care ajunge în finala Campionatului European. Pentru prima dată după Euro 2004 când avem o nouă națiune în finală. Atunci, Grecia și Portugalia au ajuns în ultimul act pentru prima dată.

Până acum au fost 10 câștigătoare ale Campionatului European. Dacă se va impune Anglia, ar fi pentru a doua oară la rând când avem o nouă campioană după succesul Portugaliei din 2016.

  • 10 victorii are Italia în 27 de meciuri directe cu Anglia
  • 1 gol a încasat Anglia la Euro 2020

 

ADVERTISEMENT