Sport

Italia câștigă titlul european după 53 de ani! Giorgio Chiellini a ridicat trofeul

Italia este noua campioană a Europei! "Squadra Azzurra" se impune după executarea loviturilor de departajare cu 3-2 (1-1 în timpul regulamentar) şi câştigă trofeul după 53 de ani.
12.07.2021 | 01:30
Italia castiga titlul european dupa 53 de ani Giorgio Chiellini a ridicat trofeul
Italia a primit trofeul de campioană a Europei
ADVERTISEMENT
11-07-2021
22:31

Căpitanul Italiei a primit trofeul Euro 2020 de la preşedintele UEFA

Căpitanul Italiei, Giorgio Chiellini, a primit trofeul Euro 2020 de la preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pe Stadionul Wembley, după ce s-a impus în faţa Angliei, la loviturile de departajare.

Mai întâi a fost premiată brigada de arbitri condusă de olandezul Bjorn Kuipers. A urmat premierea jucătorilor englezi, alături de selecţionerul Gareth Southgate.

Italienii şi-au primit pe rând medaliile de campioni, ultimul medaliat fiind căpitanul Giorgio Chiellini, care apoi a primit trofeul și l-a ridicat alături de coechipierii săi pe podiumul amplasat pe gazon.

11-07-2021
18:58

Italia - Anglia 1-1 (Bonucci 67 / Shaw 2) și 3-2 după loviturile de departajare

VEZI AICI FINALA EURO 2020 ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Italia este noua campioană a Europei. După 53 de ani, “Squadra Azzurra” câștigă titlul european. A fost un adevărat thriller pe Wembley. După 1-1 în timpul regulamentar, Italia s-a impus cu 3-2 după executarea loviturilor de departajare.


Penalty-uri: Italia – Anglia 3-2

Seria 1: Berardi înscrie, Kane înscrie

Seria 2: Belloti ratează, Maguire înscrie 

Seria 3: Bonucci înscrie, Rashford ratează

Seria 4: Bernadeschi înscrie, Sancho ratează

Seria 5: Jorginho ratează, Saka ratează 

ITALIA ESTE NOUA CAMPIOANĂ A EUROPEI! 


Final în prelungiri! Totul se decide la loviturile de departajare

Min. 120 / Ocazie uriașă a Italiei după un corner. Englezii scapă de o fază complicată. 

Min. 112 / Tensiune uriașă pe Wembley. Englezii presează mai mult în această repriză de prelungiri. 

Min. 106 / Bernadeschi trimite periculos din lovitură liberă, iar Pickford reține în doi timpi. 

Start în ultima repriză de prelungiri!

Min. 105 / 1-1 și după prima repriză de prelungiri! Suspansul se menține

Min. 96 / Ocazie bună pentru Sterling. Atacantul este blocat de Chiellini în momentul șutului. Intervenție providențială a fundașului

Start în prelungiri! 

Min. 90+6 / Fluier final. 1-1 în timpul regulamentar. Urmează două reprize de câte 15 minute de prelungiri. 

Min. 90 / Se arată 6 minute de prelungire de la margine. 

Min. 88 / Un fan englez a intrat pe teren și meciul a fost întrerupt mai bine de un minut. Suporterul a fost greu prins de forțele de ordine.

Min. 86 / Chiesa a încercat să continue meciul, însă nu poate continua. A fost înlocuit cu Bernadeschi

Chiesa, înlocuit în final de meci
Chiesa, înlocuit în final de meci

Min. 81 / Italia este la cârma jocului după marcarea golului. Federico Chiesa s-a accidentat și a primit minute bune îngrijiri medicale pe teren. Pierdere mare pentru Mancini

Min. 67 / GOOOOOOOOOL Italia! Leonardo Bonucci aduce egalarea după o fază fixă. Verratti a trimis cu capul în bară, însă fundașul italian a urmărit mingea și a marcat cu latul în poarta lui Pickford. 

Min. 62. Chiesa trimite pe spațiul porții, dar scoate din nou Pickford. Presiunea se acumulează la poarta Angliei

Min. 57. Șutul lui Chiesa este deviat și ajunge la Insigne, care trimite pe poartă din poziție bună. Pickford este la post și scoate șutul italianului

Min. 50. Insigne ratează o șansă uriașă. Șutul său din lovitura liberă trece peste poarta lui Pickford. Englezii scapă de un moment dificil. 

Min. 45. Start în repriza a doua! 

PAUZĂ! Șutul lui Bonucci în peluză încheie o primă repriză slabă pentru Italia. Anglia conduce după primele 45 de minute

Kieran Trippier, unul dintre cei mai buni jucători ai finalei până acum. Sursa: Uefa.com
Kieran Trippier, unul dintre cei mai buni jucători ai finalei până acum. Sursa: Uefa.com

Min 45 / Se arată patru minute de prelungire, după întreruperea cauzată de accidentarea lui Jorginho.

Min. 35 / Șutul lui Federico Chiesa trece puțin pe lângă poarta lui Pickford. 

Min. 33 / Italia presează mai mult poarta lui Pickford, fără să își creeze ocazii. 

Min. 23 / Probleme pentru Jorginho. Mijlocașul italian s-a accidentat și a primit îngrijiri la marginea terenului. 

Accidentarea lui Jorginho. Sursa: Uefa.com
Accidentarea lui Jorginho. Sursa: Uefa.com

Min. 19 / Italia atacă răbdător, însă nu reușește să își creeze ocazii. Englezii reușesc să controleze bine jocul. 

Min. 2 / GOOOL Anglia! Shaw a deschis scorul cu un şut din interiorul careului după o centrare primită de la Trippier.

Min. 1 / A început finala Italia – Anglia

11-07-2021
17:44

Echipele de start pentru Italia - Anglia

Italia: Donnarumma (liber de contract) – Di Lorenzo (Napoli), Bonucci (Juventus), Chiellini(c) (Juventus), Emerson (Chelsea) – Barella (Inter), Verratti (PSG), Jorginho (Chelsea) – Chiesa (Juventus), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli); Rezerve: Sirigu, Meret – Acerbi, Bastoni, Belotti, Berardi, Bernardeschi, Cristante, Florenzi, Locatelli, Pessina Toloi; Selecționer: Roberto Mancini

Anglia: Pickford (Everton) – Trippier (Atletico Madrid), Walker (Man. City), Stones (Man. City), Maguire (Man. United), Shaw (Man. United) – Rice (West Ham), Phillips (Leeds United) – Mount (Chelsea), Kane(c) (Tottenham), Sterling (Man. City). Rezerve: Ramsdale, Johnstone – Grealish, Henderson, Rashford, Saka, Mings, Coady, Sancho, Calvert-Lewin, James, Bellingham. Selecţioner: Gareth Southgate

Meciul  Italia – Anglia are loc duminică, 11 iulie, cu începere de la ora 22:00 şi reprezintă finala EURO 2020, competiţie începută acum o lună cu partida Italia – Turcia la Roma. Este meciul cu numărul 51 al acestui turneu final de Campionat European unic din punct de vedere organizatoric.

Unde se joacă finala EURO 2020, Italia – Anglia

Confruntarea  Italia -Anglia se dispută duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra, acolo unde EURO 2020 s-a mutat din momentul semifinalelor. Pentru englezi este al şaselea meci din şapte jucat la acest EURO pe teren propriu, trei în grupe, optimea cu Germania şi semifinala cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Stadionul va fi plin, autorităţile britanice acceptând solicitarea UEFA de a nu se ţine cont de acel procent de 25 la sută public din capacitatea arenei hotărât pentru pandemie. Aşa a fost începând de la semifinale, dar de intrat nu vor intra decât cei care prezintă test negativ pe timp de 72 de ore.

Cine transmite la TV partida  Italia – Anglia

Partida Anglia – Italia se joacă duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra şi este transmisă în direct pe programul PRO TV, cel care a avut exclusivitate la toate meciurile turneului final. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO

ADVERTISEMENT

La Londra este o zi cu cer acoperit şi cu destule şanse de precipitaţii tocmai în preajma startului partidei, dar asta pentru fanii britanici nu este nici un impediment. Finala a fost încredinţată tot unui olandez, Bjorn Kuijpers, considerat a fi unul dintre arbitrii care au o stare materială excepţională.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Anglia – Italia

Anglia va fi lipsită de aportul mijlocaşului ofensiv Phill Foden de la Manchester City, accidentat stupid în timpul antrenamentului de vineri. În rest Gareth Southgate are toţi oamenii disponibili şi poate alcătui un prim unsprezece de calitate.

ADVERTISEMENT

Nici italienii nu au foarte multe probleme. L-au pierdut pe fundaşul Leonardo Spinazzola pentru cel puţin 6 luni, după ruptura de tendon din meciul cu Belgia, din sferturi. Însă faptul că Bonucci şi Chiellini, cei doi veterani din defensivă, sunt în plenitudinea forţelor îi permite lui Mancini să stea mult mai liniştit.

Anglia vrea primul titlu european

Anglia vrea să revină în frunte după o îndelungată pauză de la unicul triumf al echipei naţionale, cel din finala CM 1966, jucată tot pe Wembley, dar pe cel vechi şi care a fost condiţionată de un gol marcat de Hurst la scorul de 2-2 în prelungiri, la o fază în care nici acum nu se ştie dacă balonul a trecut sau nu complet linia porţii.

ADVERTISEMENT

Italiaare un succes, în 1968, şi alte finale pierdute în 2000, cu Franţa, şi 2012, în faţa Spaniei. Azzurri sunt net superiori la trofee, pentru că au în palmares şi titlurile mondiale din 1934, 1938, 1982 şi 2006. Din acest punct de vedere îşi domină clar adversarii din finală.

Cote la pariuri pentru finala  Italia – Anglia

Englezii sunt uşor favoriţi la casele de pariuri, cu o cotă de 2,60, în timp ce naţionala lui Roberto Mancini a primit 3,10. Este un meci echilibrat în care există destule şanse să avem parte şi de prelungiri şi chiar lovituri de departajare. Ca să înscrie ambele echipe cota la GG este 1,90.

Italia domină net situaţia la nivelul meciurilor directe. Din 1976 încoace au fost 14 meciuri, dintre care şapte au revenit squadrei azzurra, cinci au fost remize şi doar două au fost câştigate de englezi. Care nu au decât un succes, cu 2-0m, în preliminariile CM 1978, în meciuri oficiale.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Anglia: 1,80 este cota pentru „Anglia câştigă trofeul”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Anglia: 2,20 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT