News

Italia anunță noi măsuri pentru persoanele nevaccinate anti-Covid. Vor intra în vigoare pe 6 decembrie

Persoanele care nu s-au vaccinat încă împotriva coronavirusului în Italia sunt vizate de noi restricții. Autoritățile din peninsulă vor să le introducă din 6 Decembrie.
25.11.2021 | 10:26
Italia anunta noi masuri pentru persoanele nevaccinate antiCovid Vor intra in vigoare pe 6 decembrie
ADVERTISEMENT

Din data de 6 Decembrie, în Italia se adoptă noi măsuri pentru persoanele care nu s-au imunizat anti-Covid, încă. De asemenea, din 15 Decembrie se va extinde vaccinarea obligatorie pentru angajații din unitățile de învățământ, poliție și armată.

Referitor la 6 Decembrie, italienii nevaccinați împotriva SARS-COV2 nu vor mai avea voie să meargă la cinema, le va fi interzis accesul în restaurante și la evenimentele sportive, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Reguli noi și pentru folosirea certificatului verde

Anuțul a fost făcut de către premierul Mario Draghi într-un comunicat de presă. S-au schimbat, de altfel, și regulile de utilizare a certificatului verde.

La intrarea în mijloacele de transport public documentul va fi arătat nu doar de cei imunizați, ci și de cei testați recent negativ.

ADVERTISEMENT

”Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a declarat premierul Mario Draghi la finalul unei ședințe de Guvern.

Explicația premierului italian cu privire la noile măsuri anti-Covid

Premierul Italiei, Mario Draghi, a decis impunerea noilor reguli la presiunea guvernatorilor regionali care au solicitat un mandat de sănătate mai strict împotriva persoanelor care nu au fost vaccinate.

ADVERTISEMENT

Mario Draghi a mai transmis că este importantă reducerea riscului de creștere a infecțiilor cu coronavirus, pentru a se menține normalitatea.

”Vrem să fim foarte atenți și, de asemenea, să păstrăm ceea ce am realizat anul acesta, să păstrăm această normalitate”, a mai declarat Draghi.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato, spunea că ar fi necesară plasarea în carantină a celor din țările est-europene, pentru că sunt cele mai afectate de pandemie.

”Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă.

Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a solicitat D’Amato.

ADVERTISEMENT
Tags: