Sport

Italia, aproape de calificarea în optimi. Programul zilei la Euro 2020

Finlanda - Rusia, Turcia - Ţara Galilor şi Italia - Elveţia sunt primele 3 meciuri din etapa a doua a grupelor Euro 2020.
16.06.2021 | 00:53
Italia aproape de calificarea in optimi Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Etapa a doua a grupelor Campionatului European începe pe 16 iunie, cu două partide din grupa A şi una din grupa B. Orele de start sunt cele obişnuite, 16:00, 19:00 şi 22:00, iar Pro TV va transmite toate meciurile.

Finlanda – Rusia, miercuri, ora 16:00

Primul duel al zilei este Finlanda – Rusia, în grupa B, cu începere de la ora 16:00. Meciul se joacă pe Arena Gazprom din Sankt Peteresburg, iar la centru se va afla o brigadă din Ţările de Jos, condusă de Danny Makkelie.

ADVERTISEMENT

Rezultate opuse în prima etapă

După prima etapă, Finlanda are 3 puncte, în timp ce Rusia e în continuare pe zero. Finlandezii au câştigat 1-0 un meci ieşit din tipare contra Danemarcei. Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren pe finalul primei reprize şi s-a zbătut zeci de minute între viaţă şi moarte. În cele din urmă, UEFA a anunţat veştile bune: Eriksen îşi revenise şi era în stare stabilă.

Partida a fost întreruptă şi reluată ulterior, iar Finlanda a reuşit să se impună într-un joc în care danezii erau mai mult cu gândul la colegul lor decât la joc. Au şi ratat o lovitură de pedeapsă, care le-ar fi putut aduce egalarea.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Rusia a pierdut fără drept de apel cu Belgia, 0-3. Lukaku a deschis scorul după 10 minute. Minutul 26 a adus accidentarea gravă a lui Castagne, care s-a ales cu şase fracturi la nivelul feţei. În locul lui a intrat Meunier, care a marcat pentru 2-0 şi a pasat la ultimul gol al meciului.

Rusia, favorita acestui meci

Oaspeţi pe foaia de joc, gazde în realitate, ruşii sunt favoriţii acestei partide. Au nevoie de o victorie să reintre în cursa pentru calificare. Un eventual eşec ar pune capăt, practic, aventurii la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Finlanda şi Rusia s-au întâlnit de 5 ori. Nordicii au câştigat primul joc, în 1912!!!, la Jocurile Olimpice. Celelalte 4 partide au venit în 26 de ani, iar slavii s-au impus de fiecare dată, 6-0 (d) şi 3-1 (a) în 1995, în preliminariile pentru Euro 1996 şi un dublu 3-0 în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010.

Formaţiile probabile la Finlanda – Rusia

Finlanda (3-5-2): Hradecky – O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio – Uronen, Kamara, Sparv, Lod, Raitala – Pukki, Pohjanpalo. Antrenor: Markku Kanerva.

ADVERTISEMENT

Rusia (3-4-2-1): Shunin – Barinov, Dzhikiya, Semenov – Mário Fernandes, Zobnin, Ozdoev, Karavaev – Miranchuk, Golovin – Dzyuba. Antrenor: Stanislav Cherchesov.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Finlanda – Rusia: 1,70 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!


Turcia – Ţara Galilor, miercuri, ora 19:00

De la ora 19:00, se joacă primul meci din grupa A, Turcia – Ţara Galilor, pe stadionul Olimpic din Baku, Azerbaidjan. Arbitrul întâlnirii va fi portughezul Artur Soares Dias.

Fără victorie în prima rundă

Turcia a fost învinsă fără drept de apel de Italia în meciul de deschidere al Campionatului European, la Roma. După 0-0 la pauză, Demiral a trimis balonul în propria poartă, iar Immobile şi Insigne au dus scorul la 3-0 pentru squadra azzurra, la capătul unui meci dominat clar de elevii lui Mancini.

Ţara Galilor n-a avut nici ea o prestaţie prea bună contra Elveţiei, dar a reuşit să intre la pauză cu 0-0. Embolo, cel mai periculos om al helveţilor, a deschis scorul în minutul 49, iar galezii au fost nevoiţi să iasă la joc şi să preseze. Au reuşit să egaleze dintr-o fază fixă şi au scăpat cu o remiză.

Victoria oricăreia dintre ele, cotă peste 2 la pariuri

La casele de pariuri, Turcia este văzută ca favorită, dar cota sa la victorie trece de doi, ceea ce înseamnă că meciul se anunţă unul echilibrat. Ambele formaţii speră la locul secund, iar cine va reuşi să învingă ia o opţiune serioasă pentru calificarea în faza eliminatorie.

Înainte de eşecul cu Italia, Turcia trecea printr-o formă bună, mai ales în preliminariile pentru Cupa Mondială. La meciurile din martie, elevii lui Senol Gunes au învins Olanda cu 4-2, Norvegia cu 3-0 şi au remizat 3-3 cu Letonia.

Formaţiile probabile în Turcia – Ţara Galilor

Turcia (4-5-1): Uğurcan Çakır – Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Umut Meraş – Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder – Burak Yılmaz. Antrenor: Senol Gunes

Ţara Galilor (4-2-3-1): Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore. Antrenor: Robert Page.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Turcia – Ţara Galilor: 1,60 este cota pentru „PSF X”. Vezi aici toate cotele!


Italia – Elveţia, miercuri, ora 22:00

Pe Stadio Olimpico din Roma, gazda Italia o primeşte pe Elveţia, de la ora 22:00. Rusul Sergei Karasaev va arbitra meciul.

Italia, lider după prima rundă

În prima rundă, în grupa A, doar Italia a reuşit să ia cele 3 puncte, după un 3-0 clar cu Turcia, dar toate goluri au fost marcate în repriza secundă, iar tabela a fost deblocată de un autogol.

Elveţia a condus cu Ţara Galilor, dar s-a văzut egalată. S-a terminat 1-1, iar şansele helveţilor la calificarea în faza eliminatorii au scăzut.

Bookmakerii merg pe mâna gazdelor

Italia este marea favorită a grupei şi, bineînţeles, a acestei partide. Squadra azzurra trece printr-o perioadă fantastică, fără înfrângere de 28 de meciuri!

Elveţia a demonstrat un joc destul de bun contra galezilor, dar nu pare suficient să facă faţă Italiei. Limitarea proporţiilor scorului ar putea fi aspect important, în vederea calificării din grupă.

Formaţiile probabile în Italia – Elveţia

Italia (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne. Antrenor: Roberto Mancini

Switzerland (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Zakaria, Xhaka, Rodríguez – Shaqiri – Embolo, Seferović. Antrenor: Vladimir Petkovic.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Elveţia: 1,74 este cota pentru „peste 1,5 goluri Italia”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: