Sport

Italia are prima opțiune la calificare în optimile Euro 2020. Câți bani câștigi dacă după ea termină Turcia, pe locul 2, în Grupa A

Turcia și Italia au deschis Euro 2020, cu meciul de la Roma, iar „Squadra Azzurra” s-a instalat în fotoliul de lider, acolo unde are cele mai mari șanse să rămână până la finalul grupei.
15.06.2021 | 21:19
Italia are prima optiune la calificare in optimile Euro 2020 Cati bani castigi daca dupa ea termina Turcia pe locul 2 in Grupa A
ADVERTISEMENT

Turcia și Italia au dat startul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de fotbal, pe 11 iunie, la Roma. „Squadra Azzurra” a defilat în fața propriilor suporteri și s-a impus la scor de neprezentare. Autogolul lui Demiral și reușitele lui Immobile și Insigne au adus primele trei puncte pentru naționala lui Roberto Mancini, care conduce Grupa A.

Italienii sunt urmați în ierarhie de Țara Galilor și de Elveția, care, în runda inaugurală, au remizat la unu. Otomanii sunt astfel pe ultima poziție, fără niciun punct, dar mai au la dispoziție două etape pentru a se redresa.

ADVERTISEMENT

Următoarele meciuri din Grupa A se joacă miercuri în următoarea ordine: Turcia – Țara Galilor, de la ora 19:00, la Baku, și Italia – Elveția, de la ora 22:00, pe Olimpico din Roma.

Italia, favorită să termine pe locul 1 în Grupa A. Cine termină pe poziția secundă?

Turcia s-a calificat la Campionatul European după un parcurs fulminant în preliminarii. Reprezentativa din Țara Semilunei a terminat campania pe locul 2, după campioana mondială Franța. Diferența dintre cele două naționale a fost de doar două puncte.

ADVERTISEMENT

Mai mult, selecționata pregătită de Senol Gunes a reușit să îi fure patru puncte „Cocoșului galic”. A fost 2-0 pentru otomani la Konya și 1-1 la Saint-Denis, pe Parc des Princes. Așadar, pentru cei care mizau pe naționala Turciei, începutul lui Euro 2020 a fost extrem de dezamăgitor, ea necontând aproape deloc în partida cu Italia.

În ciuda înfrângerii la scor de neprezentare, Turcia păstrează în continuare șanse la calificarea în optimi, având în vedere că mai departe merg și patru dintre cele mai bune locuri 3 din cele șase grupe.

ADVERTISEMENT

Otomanii nu mai au însă prima șansă la poziția secundă, așa cum se întâmpla la startul competiției, iar Casa Pariurilor oferă cota 2,75 pentru ca Grupa A să se încheie cu Italia pe primul loc, urmată de Elveția pe locul 2.

Țara Galilor și Elveția s-au anihilat reciproc în runda inaugurală

Țara Galilor este la doar a doua ei participare din istorie la un Campionat European, după cea din 2016, acolo unde a fost revelația competiției. Gareth & Co. au însă de tras pentru a repeta isprava din Franța, când au ajuns până în penultimul act.

ADVERTISEMENT

În runda inagurală de la Euro 2020, galezii au obținut cu trudă un punct la Baku. Naționala lui Rob Page s-a văzut condusă din minutul 49, atunci când Breel Embolo a deschis scroul, dar a restabilit cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, prin Kieffer Moore.

Din punct de vedere al șanselor de la acest moment pentru locul 2, după Italia, acestea nu sunt foarte diferite între Turcia și Țara Galilor. Casa Pariurilor oferă o cotă de 3,75 pentru ca „Squadra Azzurra” să termine Grupa A pe locul 1 și să fie urmată în clasament de galezi.

Turcia și Țara Galilor se vor înfrunta chiar în următoarea etapă de la Euro 2020. Va fi pentru a șaptea oară când cele două naționale vor juca în meci direct. Galezii sunt în avantaj, cu trei victorii, două remize și un eșec. Otomanii nu s-au mai întâlnit cu britanicii din 1997, din preliminariile lui CM 1998, atunci când s-au impus spectaculos, 6-4.


  • (P) 3,50 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Italia să termine pe 1, iar Turcia pe 2 în Grupa A. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT