Sport

Italia – Austria 2-1. Chinuit, dar meritat. Trupa lui Roberto Mancini continuă marșul spre titlul european

Italia a învins greu Austria, după prelungiri, și s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020, unde va întâlni pe 2 iulie, la Munchen, învingătoarea dintre Portugalia și Belgia.
27.06.2021 | 00:16
Italia  Austria 21 Chinuit dar meritat Trupa lui Roberto Mancini continua marsul spre titlul european
ADVERTISEMENT
26-06-2021
18:52

Italia - Austria 2-1, meci thriller pe Wembley

Italia – Austria 2-1 (Chiesa 95, Pessina 105 / Kalajdzic 114)

Min. 114: GOOOL AUSTRIA! Corner pentru Austria și Kalajdzic reia imposibil cu capul, din plonjon, la colțul scurt, învingându-l pe Donnarumma. Italia – Austria 2-1 

Min. 111: Ocazie uriașă ratată de Austria prin Sabitzer, care a șutat din 6 metri mult peste poartă.

Min. 105: GOOOL ITALIA! Pessina profită a o bîlbă a apărării austriece și înscrie din 6 metri. Italia – Austria 2-0

 

Min. 104: Bachmann respinge greu de sub bară lovitura liberă a lui Insigne

Min. 95: GOOOL ITALIA! Chiesa îl întoarce ca în curtea școlii pe Laimer și înscrie cu un șut plasat, din colțul careului de 6 metri. Italia – Austria 1-0

Min. 90+5: S-a terminat timpul regulamentar de joc. Italia – Austria e 0-0, astfel că vom avea parte de două reprize suplimentare de prelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 83: Berardi încearcă o reluare spectaculoasă, din foarfecă, dar lovește balonul defectuos.

Min. 66: Alaba îi pasează excelent pe 6 metri lui Arnautovic, acesta reia cu capul peste Donnarumma, balonul lovește transversala și intră în plasă.

Poziție suspectă de offside a lui Arnautovic și golul este anulat după analiza VAR.

Min. 51: Alaba execută plasat o lovitură liberă de pe linia careului de de 16 metri, dar mingea trece razant cu bara transversala.

Min. 45: S-a terminat prima repriză, una dominată cu autoritate de naționala Italiei.

Min. 36: Baumgartner are nevoie de îngrijiri medicale după o ciocnire cu Donnarumma.

Min. 32: Immobile este foarte aproape de a marca un gol fabulos, dar șutul său de la peste 20 de metri lovește încheietura barelor.

Min. 16: Portarul austriac Bachmann se opune deschiderii scorului, respingând ca la handbal, cu piciorul, șutul puternic al lui Barella din careu.

Min. 14: Bachmann reține fără probleme șutul lui Insigne.

Min. 10: Șutul lui Spinazzola la colțul scurt trece pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida de pe Wembley.

26-06-2021
17:54

Echipele de start la Italia - Austria

Au apărut echipele de start la Italia – Austria.

Italia: Donnarumma (AC Milan) – Di Lorenzo (Napoli), Bonucci (Juventus), Acerbi (Lazio), Spinazzola (AS Roma) – Barella (Inter), Jorginho (Chelsea), Verratti (PSG) – Berardi (Sassuolo), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli). Rezerve: Sirigu, Meret, Locatelli, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni, Toloi. Selecţioner: Roberto Mancini.

Austria: Bachmann (Watford) – Lainer (Monchengladbach), Dragovic (Leverkusen), Hinteregger (Frankfurt), Alaba (Bayern) – Grillitsch (Hoffenheim) – Laimer (RB Leipzig), X Schlager (Wolfsburg), Sabitzer (RB Leipzig), Baumgartner (Hoffenheim) – Arnautovic (Shanghai Port). Rezerve: Schalger, Pervan, Ulmer, Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Baumgartlinger, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schopf, Kalajdzic. Selecţioner: Franco Foda.

Meciul Italia – Austria are loc sâmbătă, 26 iunie, cu începere de la ora 22:00, la Londra, în cadrul optimilor de finală ale turneului final de la EURO 2020.

Azzurri au avut unele dintre cele mai apreciate evoluţii de până acum, terminând primii în grupa A cu succese pe linie şi fără gol primit, ce e drept jucând toate meciurile acasă, la Roma.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Italia – Austria

Confruntarea Italia – Austria se dispută sâmbătă, 26 iunie, de la ora 22:00 pe cea mai mare arenă a fotbalului englez, stadionul Wembley, care va mai găzdui marţi şi partida Anglia – Germania, ambele  contând pentru faza optimilor de finală la EURO 2020.

Existenţa periculoasei tulpini indiene pe teritoriul Marii Britanii a determinat autorităţile din Italia şi Austria să recomande suporterilor să nu facă deplasarea la Londra, pentru a evita pericolul de răspândire apoi a virusulu la întoarcerea acasă, dar cu toate acestea sunt destui fani care îşi doresc să fie alături de naţionalele lor.

ADVERTISEMENT
Cu un parcurs perfect până acum, Italia speră să continue în fața Austriei marșul triumfal spre titlul european. foto: colaj: Fanatik

Cine transmite la TV partida Italia – Austria

Partida Italia – Austria se joacă sâmbătă, 26 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra, în cadrul optimilor de finală de la EURO 2020 şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe postul PRO TV, unicul deţinător al drepturilor în România pentru această competiţie. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Londra, temperatura este în jur de 21 de grade, cu cer variabil, mai mult noros, dar cu şanse reduse de precipitaţii. Ploaia îi va lovi pe englezi începând de duminică, cam până pe la sfârşitul săptămânii viitoare. Anthony Taylor este arbitrul desemnat de UEFA pentru a conduce această partidă.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Italia – Austria

Italia este pregătită pentru a ataca optimile de finală cu dorinţa de a merge până la capăt în această competiţie, adică de a juca finala tot pe Wembley, pe data de 11 iulie. Selecţionerul Roberto Mancini îşi poate contura formula de start cu aceeaşi oameni de la partida cu Ţara Galilor, ceea ce înseamnă că fundaşii Chiellini şi Florenzi nu au putut fi recuperaţi.

Austria l-a recuperat pe fundaşul central Hinteregger, însă Lazaro, mijlocaşul ofensiv, nu va fi prezent. În schimb, selecţionerul Franco Foda va merge pe abilităţile şi viclenia de atacant experimentat ale lui Marco Arnautovic, un fotbalist care se poate lupta cu tandemul defensiv al Italiei, Bonucci – Acerbi.

ADVERTISEMENT

Italia e considerată între primele trei favorite la titlul european

Italia a jucat foarte bine în meciurile din grupă şi este considerată între primele trei reprezentative cu şanse la titlul european, alături de campioana mondială Franţa şi de Belgia. După acestea trei vin Anglia şi Spania. Roberto Mancini a refuzat să comenteze aceste estimări, declarând că singurul lucru care contează acum este optimea cu Austria.

Austriecii lansează mesaje ameniţătoare la adresa azzurrilor, avertizându-i că vor avea viaţă extrem de grea. Arnautovic a declarat că ştie cam toate tertipurile fundaşilor lui Mancini şi este pregătit să le facă faţă. Singurul mai circumspect este mijlocaşul Sabitzer, care admite că echipa lui pleacă din postura de outsider.

Cote la pariuri la întâlnirea Italia – Austria

Italia este una dintre marile favorite la calificare dintre toate echipele din optimi. Azzurri au cotă de 1,60 la victorie în timp regulamentar, iar pentru calificare are o valoare modică, de 1,23. 7,05 este cota la victorie pentru o mare surpriză din partea Austriei, iar calificarea, indiferent cum ar fi, are cotă de 4,60.

În meciurile directe există o singură victorie în contul Austriei, obţinută tocmai în 1912, la Jocurile Olimpice, un succes cu 5-1. De atunci Italia a obţinut cinci victorii şi două partide s-au încheiat la egalitate. Ultima oară când s-au întâlnit cele două reprezentative a fost într-un amical înainte de EURO 2000, competiţie la care Austria a fost co-gazdă alături de Elveţia.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Austria: 1,70 este cota pentru „peste 1,5 goluri Italia”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Austria: 11,00 este cota pentru „scor corect 3-0”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT