News

Italia, cel mai ridicat număr de morți din ultimele două săptămâni. Explicația autorităților

03.05.2020 | 07:41
Italia cel mai ridicat numar de morti din ultimele doua saptamaniExplicatia autoritatilor
ADVERTISEMENT

Italia a raportat sâmbătă cel mai ridicat număr de morți din ultimele două săptămâni. Față de ziua anterioară, numărul victimelor aproape că s-a dublat. Există însă și o explicație pe seama acestei creșteri bruște.

Italia, cel mai ridicat număr de morți din ultimele două săptămâni. Explicația autorităților

După mai multe zile de stabilizare, în care datele furnizate de autorități în legătură cu decesele indicau o scădere accelerată, Italia a anunțat, în ultima zi, cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 pentru 24 de ore de la 21 aprilie încoace.

ADVERTISEMENT

Astfel, Protecția Civilă din ”Cizmă” a raportat 474 de morți, comparativ cu 269 în urmă cu o zi, relatează Reuters. Creșterea îngrijorează la prima vedere, însă există o explicație menită să calmeze lucrurile.

  • 192 era cifra decedaților din ultimele 24 de ore fără datele retrospective din Lombardia

Trendul ascendent în privinţa deceselor este influenţat în special de datele venite Lombardia, cea mai afectată regiune a ţării, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 329 de decese, comparativ cu 88 cu doar o zi în urmă.

ADVERTISEMENT

Numărul total al deceselor de la startul epidemiei la 21 februarie a ajuns la 28.710, a mai precizat Agenţia de Protecţie Civilă.

La nivel mondial, acesta este al doilea cel mai ridicat bilanţ al morţilor după cel din SUA şi cel mai mare din Europa.

ADVERTISEMENT

Scădere constantă a cazurilor de infectare

Vești excelente vin din zona noilor cazuri depistate zilnic în Italia. Totalul pentru o zi al noilor infecţii cu COVID-19 a fost în mare parte stabil pentru a treia zi consecutiv, plasându-se la 1.900, comparativ cu 1.965 vineri.

A scăzut ușor și totalul celor aflați la secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din Italia. Cu o zi în urmă, la terapie intensivă se aflau 1.539 de persoane, în uşoară scădere faţă de vineri, cu 1.578, menţinându-se astfel declinul din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul Italiei, un număr de 79.914 de pacienți au fost declarați vindecaţi de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, comparativ cu 78.249 cu o zi în urmă.

  • 1,430 de milioane de persoane au fost testate pentru coronavirus în Italia, la o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.
ADVERTISEMENT