Sport

Italia, cu gândul la optimi. Elveţia îşi joacă şansa. Programul zilei la Euro 2020

Italia - Ţara Galilor şi Elveţia Turcia sunt meciurile celei de-a zecea zi la Euro 2020.
20.06.2021 | 00:49
Italia cu gandul la optimi Elvetia isi joaca sansa Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Duminică, 20 iunie, grupa A îşi va afla clasamentul final, odată cu a treia rundă de meciuri. Italia – Ţara Galilor şi Elveţia – Turcia încep la ora 19:00 şi pot fi urmărite pe Pro TV, respectiv Pro X.

După două etape, Italia e lider, urmată de Ţara Galilor şi Elveţia, iar Turcia încheie clasamentul.

ADVERTISEMENT

Italia – Ţara Galilor, duminică, de la ora 19:00

Italia – Ţara Galilor se va disputa pe Stadio Olimpico din Roma şi va fi arbitrat de o brigadă românească, condusă de Ovidiu Haţegan.

Fără înfrângere până acum

Niciuna dintre cele două naţionale nu a pierdut la Euro 2020, iar Italia este deja calificată în faza următoare. Squadra azzurra a prestat un joc solid, iar rezultatele au fost pe măsură, 3-0 atât cu Turcia, în meciul de deschidere, cât şi cu Elveţia.

ADVERTISEMENT

Galezii au început slab, fiind dominaţi clar de Elveţia, mai ales în prima repriză. Au rezistat cu 0-0 până la pauză şi au avut puterea să revină după ce helveţii au deschis scorul. S-a terminat 1-1. Contra Turciei a fost mai uşor, 2-0 şi un penalty ratat de Gareth Bale, care nu reuşeşte să rupă blestemul golurilor la naţională.

Egalul le mulţumeşte pe amândouă

La casele de pariuri, Italia este favorită clară, cota Superbet pentru victoria ei fiind 1,50. Remiza e cotată cu 3,95, iar un eventual succes galez are 8,25.

ADVERTISEMENT

Italia trece printr-o formă extraordinară, cu 5 victorii consecutive fără gol primit. Mai mult, băieţii lui Mancini au ajuns la 29 de partide fără eşec (24 de victorii şi 5 remize) şi sunt la un singur meci de recordul istoric de 30, stabilit în perioada interbelică!

Ţara Galilor are nevoie de un punct în acest meci pentru a-şi asigura calificarea în optimi. Un succes îi aduce şi primul loc. Liderul din grupa A va întâlni locul secund din grupa B, iar echipa de pe 2 din A joacă împotriva celei de pe 2 din C.

ADVERTISEMENT

Mancini ar putea apela la mai multe schimbări, pentru a-şi odihni titularii care au tras tare în primele două jocuri, fapt ce ar spori şansele Ţării Galilor.

Formaţiile probabil în Italia – Ţara Galilor

Italia (4-3-3): Donnarumma – Toloi, Bonucci, Acerbi, Emerson – Locatelli, Jorginho, Barella – Berardi, Belotti, Chiesa. Antrenor: Roberto Mancini.

Ţara Galilor (4-2-3-1): Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Ampadu, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore. Antrenor: Robert Page.

Italia nu are probleme cu suspedările. De partea cealaltă, însă, Davies, Mepham şi Moore vor rata optimile în cazul în care vor fi avertizaţi.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Ţara Galilor: 1,92 este cota pentru „PSF X”. Vezi aici toate cotele!


Elveţia – Turcia, duminică, de la ora 19:00

Pe stadionul Olimpic din Baku, Azerbaidjan, Elveţia şi Turcia se întâlnesc în poate ultima lor partidă la acest campionat. Una dintre ele sigur nu va continua. Arbitrul întâlnirii este slovenul Slavko Vincic.

În căutarea primei victorii

Elveţia şi Turcia au pierdut amândouă cu acelaşi scor în faţa Italiei, 0-3. Helveţii au remizat 1-1 cu Ţara Galilor, naţională care a învins Turcia cu 2-0. Avantaj Elveţia, care mai poate spera la locul secund.

Elveţia poate ajunge în optimi, fie de pe locul secund, fie de pe poziţia a treia. Toate calculele calificării în optimi pornesc, însă, de la o singură condiţie, Elveţia să câştige. Turcia nu poate urca mai sus de locul 3.

Elveţia, favorită clară

Cum Turcia a dezamăgit până acum şi mai are doar şanse pur matematice să ajungă în optimi, miza e la elveţieni. Indiferent dacă trece peste galezi sau nu, Elveţia este obligată să câştige pentru a spera la o clasare avantajoasă pe locul 3, iar patru puncte îi pot aduce unul dintre cele 4 locuri 3 calificante.

Pentru turci, ar fi nevoie de o minune, pentru că au zero puncte şi golaveraj 0-6. Au nevoie de un scor de tenis pentru a salva situaţia. La fel au păţi la Euro 2016, când în ultima rundă au bătut Cehia cu 2-0, după înfrângerile cu 0-3 cu Spania şi 0-1 contra Croaţiei. Turcia a fost al cincilea cel mai bun loc 3 şi a plecat acasă.

Cotele Superbet pentru acest meci sunt 1,72 pentru un succes al Elveţiei, 4,95 pentru Turcia şi 3,90 pentru un rezultate de egalitate.

Formaţiile probabile în Elveţia – Turcia

Elveţia (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodríguez – Shaqiri – Embolo, Gavranović. Antrenor: Vladimir Petkovic.

Turcia (4-5-1): Uğurcan Çakır – Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür – Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, İbrahim Dervişoğlu – Burak Yılmaz. Antrenor: Senol Gunes.

Cengiz Umut Meraş este indisponibil pentru acest meci, după ce a suferit o accidentare musculară. Yann Sommer a revenit la lot după ce a plecat din cantonament să asiste la naşterea fetiţei lui.

În cazul în care se vor califica în optimi, ambele formaţii pot avea jucători suspendaţi, dacă aceştia iau „galben“. Pentru Elveţia, în pericol, sunt Embolo, Gavranović, Mbabu şi Schär, în timp ce la turci sunt Hakan Çalhanoğlu, Dervişoğlu, Çağlar Söyüncü, Burak Yılmaz.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Ţara Galilor: 1,68 este cota pentru „peste 1,5 goluri Elveţia”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: